Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρπούζι Τουρσί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Πέμπτη, 21/08/08
img_8806_400

Το διάβασα στο OLIVE κι είπα να δοκιμάσω .Δεν ξέρω τι γεύση θα έχει θα σας πω σε 20 μέρες.

Τα υλικά τα τροποποίησα λίγο δε μπορώ να καταλάβω γιατί σε πολλές συνταγές που βρίσκω σε περιοδικά οι αναλογίες είναι εκτός πραγματικότητας.

Υλικά
  • 1/2 κιλό φλούδα καρπουζιού καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 90 γρ αλάτι χοντρό
  • 1 φλιτζ ζάχαρη
  • 1 φλιτζ νερό
  • 1 φλιτζ ξύδι άσπρο
  • 1 κουτ σούπας σπόρους κολίανδρου
  • 1 κουτ σούπας κόκκους πιπέρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας.
Διαδικασία.
  • Σκεπάστε το καρπούζι με το αλάτι και αφήστε στο ψυγείο για 12 ώρες
  • Βράστε το νερό με το ξύδι τη ζάχαρη και τους σπόρους του κολίανδρου για 10 λεπτά
  • Σουρώστε και ρίξτε το ζουμί στο καρπούζι.
  • Μεταφέρετε σε αποστειρωμένο βάζο και προσθέστε το πιπέρι και το ξύλο κανέλας
  • Σφραγίστε το καπάκι και τοποθετήστε το βάζο σε κατσαρόλα με νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση του βάζου
  • Όταν πάρει βράση το νερό σβήστε τη φωτιά και αφήστε για 10 λεπτά
  • Βγάλτε με προσοχή το βάζο και αφήστε το για 2 με τρεις εβδομάδες πριν χρησιμοποιήσετε το τουρσί σας.
Ταιριάζει με παχιά κρέατα και αλλαντικά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10519
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 05-05-2009 15:11
 
Λοιπόν, είχε ωραία γεύση? Πλησιάζει καλοκαίρι και λέω να τη δοκιμάσω.
 
soultana

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/05/14 )