Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοκορέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από vago   
Παρασκευή, 22/08/08
mas_027_400

Υλικά: (για μία σούβλα 1 μέτρο)

  • 2 συκωταριές αρνίσιες με τα έντερα τους
  • 2 μπόλιες
  • 2-3 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 λεμόνι το χυμό
Εκτέλεση

Εφαρμόζουμε τα έντερα στη βρύση και τα πλένουμε καλά.

Με ένα καλαμάκι τα γυρνάμε ανάποδα και συνεχίζουμε το πλύσιμο.

mas_021_400
mas_024_400

mas_022_400

Τα αφήνουμε σε λεκάνη με το χυμό του λεμονιού να σφίξουν. Κόβουμε τις συκωταριές σε μέτρια κομμάτια και τις πλένουμε. Τις βάζουμε σε μπωλ και ρίχνουμε το σκόρδο, τη ρίγανη,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περνάμε τα κομμάτια στη σούβλα πολύ σφιχτά.

Βάζουμε γύρω γύρω τις μπόλιες και κατόπιν τα έντερα.

mas_023_400

mas_025_400

mas_026_400

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στα κάρβουνα γυρίζοντας το τακτικά και τρυπώντας κάπου κάπου για να στραγγίξει το κοκορέτσι τα υγρά του.

Οταν δούμε ότι είναι στεγνό σκίζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεροψηθεί και απ' έξω. Σερβίρεται ζεστό.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 18060
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 23-08-2008 09:47
 
Τέλειο το κοκορέτσι.Η μόνη διαφορά σε αυτό που φτιάχνουμε εμείς είναι ότι δεν αλατίζουμε το συκώτι πριν ψηθεί το κοκορέτσι παρά μόνο όταν ψηθεί και κόβετε έχουμε έτοιμη αλατορίγανη και την ρίχνουμε από πάνω και αυτό γιατί το αλάτι στεγνώνει λίγο το συκώτι. 
Τα συγχαρητήρια μου Vago τέλεια δουλειά. ;)
 
Line
2. 23-08-2008 11:16
 
Γεια σου ρε Ελλαδάρα με τα ωραία σου τα κοκορέτσια !!!! 
Μπράβο Βάγγο ωραία και η φωτο
 
sgr
3. 23-08-2008 13:34
 
Αναλυτικότατη η συνταγή σου vago συγχαρητήρια έχω φτιάξει κι εγώ δεν ξέρω πόσες σούβλες κοκορέτσι από την παιδική μου ηλικία (λόγω επαγγέλματος πατρός)βέβαια δεν έχω γυρίσει ανάποδα ποτέ τα έντερα άλλωστε εκεί είναι η νοστιμιά από το κοκορέτσι.
 
xanthibax
4. 25-08-2008 09:50
 
Τέλειο το κοκορετσάκι σου Βάγγο μου! 
Να πω ένα μυστικό για τα έντερα; 
Λοιπόν αντί να τα γυρνάμε με το σουβλάκι και να μας σπάνε τα νεύρα, τα κόβουμε κατα μήκος με το ψαλίδι και τα πλένουμε σχολαστικά πολλές πολλές φορές.
 
al1975
5. 26-08-2008 09:21
 
Αθάνατη Ελλάδα. Μπράβο σου Vago μου. Σκέψου ότι ο καλός μου που έχει να φάει κρέας περίπου 26 χρόνια, όταν βρει κοκορέτσι όλο και τσιμπολογάει.Κι ακόμα είναι το σουξέ του σε παρασκευή! Φτιάχνει και τρώνε οι άλλοι.
 
Nena
6. 26-08-2008 15:15
 
Μπράβο βρε Βάγγο αυτή είναι συνταγή.Συγχαρητήτια κοριτσάκι.Να προσθέσω και εγώ ένα μυστικό? Μου έχουν πεί αλλά έχω δοκιμάσει κιόλας πως χρειάζετε πολλά έντερα για να είναι πιο νόστιμο. ;) ;) ;)
 
atalanth
7. 26-08-2008 17:17
 
Αμάν Vago τι ζημιά μου έκανες. Που θα βρω τώρα καλό κοκορέτσι στη Θεσσαλονίκη που το θέλω κολασμένα !! :sigh
 
nopi
8. 26-08-2008 19:33
 
Nopi σε βλέπω να παίρνεις σβάρνα τα σουβλατζίδικα και τα ψητοπωλεία, τι στο καλό πια ενα κοκορετσάκι κάπου θα υπάρχει :roll 88443
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/02/11 )