Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λιαστές ντομάτες Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Line   
Παρασκευή, 22/08/08
ΥΛΙΚΑ
  • Μικρές ντομάτες ώριμες
  • χοντρό αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες στην μέση. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι, όχι όμως πάρα πολύ γιατί γίνονται πολύ αλμυρές, ενώ τις σκεπάζουμε με ένα τούλι για να μην πηγαίνουν διάφορα ζουζούνια επάνω. Τις αφήνουμε μία βδομάδα στον ήλιο.
 Όταν είναι πλέον έτοιμες τις βάζουμε στον φούρνο σε χαμηλή φωτιά 50 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα. Στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο λάδι. Κατά προτίμηση ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 19513
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 23-08-2008 11:18
 
Ωραία η συνταγούλα τώρα ειδικά που είναι και η εποχή τους ό,τι πρέπει
 
sgr
2. 23-08-2008 13:37
 
πολύ ωραία ιδέα κι ήθελα να φτιάξω γιατί αρέσουν πολύ στην κόρη μου.Μόλις γυρίσω από διακοπές θα τις φτιάξω. 
Ευχαριστούμε Line
 
xanthibax
3. 24-08-2008 15:35
 
Σ'ευχαριστώ Line,θα δοκιμάσω να φτιάξω τις δικές μου λιαστές ντομάτες γιατί όσες πήρα απ'το εμπόριο είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. ;)
 
nopi
4. 26-08-2008 09:24
 
Πολύ καλή συνταγή.Συνήθως αγοράζω αποξηραμένες γιατί μετά από καιρό, αυτές που είναι στο λάδι, αν δεν καταναλωθούν γρήγορα, ψιλομυρίζουν,ταγγίζουν κάτι τέτοιο.Πάντως επειδή δοκίμασα σε κάποιο εστιατοριο στο Χολαργό λιαστές σε λάδι και ήταν αριστούργημα, ζήτησα και μου πούλησαν ένα βαζάκι και φαγώθηκε γρήγορα γιατί δεν ήταν λύσσα. Προσοχή στο αλάτι, έχει δίκιο Line.
 
Nena
5. 26-08-2008 15:21
 
Ωραία ιδέα Line. Μπράβο σου. :zzz
 
atalanth
6. 02-09-2008 10:28
 
Πολύ καλή η ιδέα να μας δώσεις αυτή τη συνταγή. Την βρήκα κι εγώ απλή και πρακτική, ελπίζω να πετυχαίνει. Θα ήθελα όμως να αναφέρεις την πηγή της συνταγής σου, να μην πέσουμε στα λάθη για τα οποία κατηγορούμε άλλους. Κι είναι μεγάλο μπέρδεμα για τον Admin αυτό.
 
Nena
7. 02-09-2008 17:54
 
line θα ήθελα τη βοηθειά σου στα ντοματάκια τα έβαλα το Σάββατο όπως λες με αλάτι και τα σκέπασα με τουλπάνι. Ομως το αλάτι έλιωσε και είδα σήμερα ότι έχουν πάει να πιάσουν μούχλα είναι σωστό αυτό ή ήθελαν και άλλο αλάτι. Βοήθεια Please!
 
annakouki
8. 03-09-2008 09:42
 
Μήπως δεν τις έβλεπε καλά ο ήλιος? Η μήπως τις άφησες κάπου που είχε πολύ υγρασία?Κάτι από αυτά τα δύο θα είναι.Πρέπει να τις βλέπει πολύ καλά ο ήλιος ιδίως τις πρώτες μέρες για να στεγνώσουν από τα υγρά τους.Το αλάτι λειώνει με το που το ρίξεις στις ντομάτες και δεν φαίνεται μετά.Πες μου τι έκανες τελικά θα περιμένω.
 
Line
9. 04-09-2008 14:49
 
Line καλησπέρα τις έβαλα σε μέρος που ο ήλιος τις βλέπει όλο το απόγευμα αλλά έτυχε το Σάββατο που τις έβαλα και την Κυριακή να έχει συννεφιά. Να φτιάξω καινούργιες. Ευχαριστώ που απάντησες.
 
annakouki
10. 28-09-2008 14:06
 
Line ,επειδή έχασα τον ήλιο κι ήρθε το κρύο μπορώ να φτιάξω τις ντομάτες βάζοντας τες μόνο στο φούρνο, κάπου διάβασα για 12 ώρες στους 100 βαθμούς έχεις ιδέα κάτι 
Ευχαριστώ
 
xanthibax
11. 30-09-2008 00:35
 
Όχι δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι για αυτό.Τώρα μπορείς να το δοκιμάσεις αλλά δεν νομίζω να είναι και 100 βαθμοί μου φαίνονται πάρα πολλοί. Ίσως το πολύ 70 βαθμούς κάτι να γίνεται.Α και όχι συνεχόμενα για 12 ώρες. Ίσως αν το διακόπτεις συχνά και κρυώνουν και ξανά στον φούρνο να είναι καλύτερα? Όπως και στον ήλιο δεν τις βλέπει ο ήλιος όλη μέρα και όλη νύχτα. Δεν ξέρω τώρα υποθέσεις κάνω. Πάντως αν το προσπαθήσεις και σου πετύχει πέστο μας να το ξέρουμε μην μας ξεχάσεις σε παρακαλώ.
 
Line
12. 30-09-2008 11:02
 
Ξανθή μπορείς να τις φτιάξεις στο φούρνο σου. Βάλτες σε ένα ταψί αλάτισε με χοντρό αλάτι και ψήσε στους 60-70 βαθμούς για 8-10 ώρες. Πριν τελειώσεις πρόσεξε να σου έχουν στεγνώσει τελείως, μην κρατάνε υγρό, γιατί θα σου μουχλιάσουν.
 
rena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )