Ο χασλαμάς είναι ένα γλυκό που συναντάται σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και του οποίου τα συστατικά αλλάζουν από τη μία περιοχή στην άλλη. Η συνταγή είναι από το σαιτ του Δήμου Σαμοθράκης και η φωτο από το σαιτ του Ηλία Μαμαλάκη. Υλικά
- 1 κιλό αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι «όσο σηκώσει»
- λίγη κανέλα
Για το σιρόπι - 4-5 ποτήρια νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ σε λίγο χλιαρό νερό και στη συνέχεια το ανακατεύουμε σε μία λεκάνη μαζί με τα καρύδια, το λάδι και την κανέλα. Ζυμώνουμε το μείγμα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να μην κολλά στα χέρια. Τοποθετούμε το μείγμα σε μέτριο ταψί (νούμερο 34), το κόβουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, αφήνουμε το χασλαμά να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν, μέχρι να πήξει (περίπου επτά λεπτά). Περιχύνουμε τον κρύο χασλαμά με το ζεστό σιρόπι και τον σερβίρουμε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 21478 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |