Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρέμα Λεμονιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Nopi   
Κυριακή, 24/08/08

Η κρέμα λεμονιού που παραθέτω είναι ιδανική ως γέμιση τάρτας που έχει ήδη ψηθεί (και κρυώσει). Γίνεται πανεύκολα, γλυκόξυνη όσο πρέπει και απίστευτα δροσερή! Για να είμαι ειλικρινείς, φτιάχνω διπλή δόση- με την μισή γεμίζω μια τάρτα ( ή πολλές μικρές ) και την άλλη μισή την αδειάζω σε βάζο κρύβοντας την όσο καλύτερα γίνεται στο ψυγείο (για τις .προσωπικές κρίσεις υπογλυκαιμίας...).

Υ λ ι κ ά
  • 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. βούτηρο αγελαδινό
  • ξύσμα λεμονιού
Ε κ τ έ λ ε σ η
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σε μπωλ χτυπάμε τ΄αυγά με την ζάχαρη και τα αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με τον χυμό. Ανακατεύουμε συνεχώς και υπομονετικά σε μέτριας έντασης φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Τότε την κατεβάζουμε απ'την φωτιά και προσθέτουμε το βούτηρο ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού κρυώσει την αδειάζουμε σε τάρτα ή την τρώμε ως έχει...
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 9161
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 26-08-2008 09:26
 
΄Ελα΄καλέ, τόσο εύκολα γίνεται? Πολύ ωραία.
 
Nena
2. 15-02-2013 16:41
 
Την έφτιαξα είναι εκληκτική! 
 
Την γέμισα σε τσουρέκια....
 
Charis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 20/09/11 )