Η κρέμα λεμονιού που παραθέτω είναι ιδανική ως γέμιση τάρτας που έχει ήδη ψηθεί (και κρυώσει). Γίνεται πανεύκολα, γλυκόξυνη όσο πρέπει και απίστευτα δροσερή! Για να είμαι ειλικρινείς, φτιάχνω διπλή δόση- με την μισή γεμίζω μια τάρτα ( ή πολλές μικρές ) και την άλλη μισή την αδειάζω σε βάζο κρύβοντας την όσο καλύτερα γίνεται στο ψυγείο (για τις .προσωπικές κρίσεις υπογλυκαιμίας...). Υ λ ι κ ά - 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100 γρ. βούτηρο αγελαδινό
- ξύσμα λεμονιού
Ε κ τ έ λ ε σ η Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σε μπωλ χτυπάμε τ΄αυγά με την ζάχαρη και τα αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με τον χυμό. Ανακατεύουμε συνεχώς και υπομονετικά σε μέτριας έντασης φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Τότε την κατεβάζουμε απ'την φωτιά και προσθέτουμε το βούτηρο ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού κρυώσει την αδειάζουμε σε τάρτα ή την τρώμε ως έχει... Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 10646 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |