Η ιδέα του γλυκού είναι από ένα βιβλιάρακι τα σπιτικά γλυκά ταψιού "Στέργιος" με κάποιες αλλαγές απο μένα.Μια άλλη πρόταση για να απολαύσετε το κανταίφι.
Υλικά
- 1/2 του κιλού κανταίφι
- 1 φλυτζάνα λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
- 3 1/2 φλυτζάνες γάλα
- 3/4 φλυτζάνας σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Σιρόπι
- 3 φλυτζάνες ζάχαρη
- 3 φλυτζάνες νερό
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουταλά συνεχώς μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας. Την αποσύρουμε από την φωτιά γιατί όσο κρυώνει πήζει περισσότερο και την αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν φτιάχνουμε το σιρόπι βραζοντάς το για 7'. Σε ένα βουτυρώμενο ταψάκι στρώνουμε ανοίγοντας καλά το μισό κανταίφι, απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταίφι. Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά. Οταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το σιρόπι. Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμένο φυστίκι αιγίνης ή λίγη καρυδόψιχα τριμένη. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11036 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |