Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κανταΐφι Νο.01 (με κρέμα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Σάββατο, 30/08/08

Η ιδέα του γλυκού είναι από ένα βιβλιάρακι τα σπιτικά γλυκά ταψιού "Στέργιος" με κάποιες αλλαγές απο μένα.Μια άλλη πρόταση για να απολαύσετε το κανταίφι.

Υλικά
  • 1/2 του κιλού κανταίφι
  • 1 φλυτζάνα λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 3 1/2 φλυτζάνες γάλα
  • 3/4 φλυτζάνας σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλυτζάνα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Σιρόπι

  • 3 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνες νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουταλά συνεχώς μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας. Την αποσύρουμε από την φωτιά γιατί όσο κρυώνει πήζει περισσότερο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κατόπιν φτιάχνουμε το σιρόπι βραζοντάς το για 7'.

Σε ένα βουτυρώμενο ταψάκι στρώνουμε ανοίγοντας καλά το μισό κανταίφι, απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταίφι. Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά. Οταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμένο φυστίκι αιγίνης ή λίγη καρυδόψιχα τριμένη.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11036
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 01-09-2008 10:26
 
Το αγαπημένο μου γλυκό με κρέμα!! Ευχαριστούμε!
 
vago
2. 01-09-2008 11:15
 
Κι εγώ τρελλαίνομαι γι' αυτό το γλυκό. Εύκολο είναι, πίστευα ότι θα ήταν πιο περίπλοκο. Μμμμμμ βλέπω να φτιάχνω μες τη βδομάδα για μια ψυχή που έρχεται Αθήνα.
 
sgr
3. 01-09-2008 14:15
 
Να το φτιάξεις sgr να τον γλυκάνεις :) Η αρχική συνταγή ήταν για ατομικά κανταιφάκια αλλά είπα να την απλοποιήσω και έτσι την έκανα στο ταψί, γλυτώνεις πολύ χρόνο και απολαυμάνεις καλύτερα την κρέμα.
 
xrysa
4. 02-09-2008 09:28
 
Σωστό
 
sgr
5. 02-09-2008 10:34
 
Ωραία ιδέα! Γλυκυτάτη!
 
Nena
6. 02-09-2008 11:00
 
Ευκαιρίας δοθείσης να ρωτήσω κάτι για τα γλυκά που χρησιμοποιούμε κανταίφι; Μου έχουν πει ότι όταν στο τέλος τα περιχύνω με βούτυρο να τα αφήσω λίγο για να "ρουφήξει". Ομως το αποτέλεσμα είναι τα πιο μέσα μαλλιά να βγαίνουν κάπως μαλακά και σαν άψητα. Φταίει αυτό ή ο τρόπος που το ψήνω;
 
Aithra
7. 02-09-2008 11:43
 
Aithra έχω κάνει αρκετές φορές κανταίφι αλλά ποτέ δεν το αφήνω να "ρουφήξει", δεν νομίζω όμως να φταίει αυτό. Μήπως το ψήνεις μόνο σε αέρα οπότε από πάνω ροδοκοκκινίζει ενώ το πιο μέσα μένει ακόμη άψητο?
 
xrysa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/11/12 )