Έχει υποβληθεί από MANOLIA
|
Τρίτη, 02/09/08 |
Θα χρειαστούμε : - 1 κιλό σαρδέλες ολόκληρες (χοντρές και φρέσκες)μια βόλτα πρωί –πρωί στις τράτες που έρχονται στο λιμάνι είναι το καλύτερο.
- Ημίχοντρο ή χοντρό αλάτι 1-1,5 κιλό
- Νερό σε ψεκαστήρι
- 1 κόσκινο (αν έχει μεγάλες τρύπες βάλτε ένα τούλι μέσα)
- 1 βάρος (πέτρα ή μάρμαρο )
Εκτέλεση - Βάζουμε στο κόσκινο 1 στρώση καλή αλάτι , μετά τις σαρδέλες ,ψεκάζουμε με νερό ,αλάτι σαρδέλες νερό
- Μέχρι να γεμίσει το κόσκινο ή μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες .
ΠΑΝΤΑ ΨΕΚΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΤΡΩΣΗ ΣΑΡΔΕΛΕΣ. |
| - Ρίχνουμε το αλάτι στο τέλος να τις σκεπάσει καλά και βάζουμε 1 πιάτο και το βάρος από πάνω .Βάζουμε το κόσκινο σε πιάτο ή σε ταψί και στο ψυγείο για 24 ή 1-2 μέρες. Ανάλογα με το πώς θέλουμε τις σαρδέλες.
- Όταν γίνουν όπως τις θέλουμε κόβουμε το κεφάλι και βγάζουμε τα εντόσθια .Βγάζουμε την πέτσα με τη μύτη ενός μαχαιριού ξεκινώντας από την ουρά για να βγει πιο γρήγορα και τις βάζουμε στο ελαιόλαδο .
|
| - Αν θέλουμε βάζουμε τις βάζουμε σε ηλιέλαιο με διαφορα μυρωδικά π.χ πιπερίτσα καυτερή ή ότι άλλο μας αρέσει(κάντε διάφορα πειράματα σε μικρά βαζάκια) και βάλτε τα στο ψυγείο. Ηλιέλαιο βάζουμε γιατί στο ψυγείο παγώνει το λάδι. Αν δεν έχετε πρόβλημα με αυτό βάλτε ελαιόλαδο.
ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΕΙΕΣ Αρεσαν στον αντρα μου πολύ... Το κακό είναι ότι τώρα θέλει να πειραματιστεί και με άλλα ψάρια.. Αντε στην υγειά μας | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 46508 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/09/11 )
|