Υλικά : (για περίπου 1 ½ - 2 κιλά μαρμελάδα) - 15 ροδάκινα
- 6 μικρά πορτοκάλια
- 1.250 γραμ. ζάχαρη
- 400 ml νερό
Εκτέλεση - Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κομμάτια.
- Τρίβουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας τυχόν κουκούτσια.
- Αναμειγνύουμε την ζάχαρη, το νερό, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρις ότου πήξει. Το βγάζουμε από την φωτιά αμέσως και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
- οποθετούμε τα βάζα σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να φτάνει στην μέση -(τα καπάκια πρέπει να είναι χαλαρά βιδωμένα). Μόλις βράσουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8910 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |