Τον μεζέ αυτό τον τρώμε συνήθως πολύ αργά το βράδυ, μόλις γυρίζουμε δλδ από το καλαμάρεμα.
Υλικά
- 3-4 θάψαλα ακαθάριστα
- 1 ποτηράκι λάδι
- 1 ποτηράκι ξύδι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει αρκετά και ρίχνουμε μέσα τα θράψαλα όπως είναι. Ακαθάριστα, με τα μελάνια τους. Σκεπάζουμε το τηγάνι γιατί οι εκρήξεις είναι πολλαπλές. Τολμάμε να ξεσκεπάσουμε το καπάκι και με ταχύτητα «Κεντέρη» τα γυρίσουμε και ξανασκεπάζουμε. Μόλις διαπιστώσουμε ότι είναι έτοιμα, ρίχνουμε το ξύδι και αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό για να εξατμιστεί. Αλάτι δεν χρειάζεται γιατί τα νοστιμεύει η θάλασσα.
- Σερβίρουμε όπως είναι με το τηγάνι. Παίρνουμε 1 φρατζόλα ψωμί, μάσκα, βατραχοπέδιλα και αρχίζουμε τις βουτιές. Το τσίπουρο ή το ούζο είναι απαραίτητα συνοδευτικά.
Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 22801 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |