Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ραβανί Νο.01 (με καρύδα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Δευτέρα, 04/06/07
Υλικά:
  • 1 πακέτο βούτυρο των 250 gr
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνi τσαγ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζάνια τσαγ. καρύδα
  • 1 φλιτζάνι τσαγ. αλεύρι
  • 5 κουταλάκι μπέικιν παουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

Για το σιρόπι:

  • 4 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση

(οι αναλογίες είναι για ταψί διαμέτρου 35cm)
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα το κονιάκ και τα αυγά ένα-ένα.
Τέλος προσθέτουμε και τα στερεά.

Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, για 35 λεπτά στους 180°C.
Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά.

Περιχύνουμε το γλυκό χωρίς να το κόψουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει το σιρόπι(κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι). Μην τρομάξετε όταν ρίξετε το σιρόπι και πλημμυρίσει το γλυκό, θα το απορροφήσει όλο.

Τρώγεται σκέτο αλλά ταιριάζει πολύ και σερβιρισμένο με μια μπαλίτσα παγωτό και σιρόπι βύσσινο για ντεκορ.

Αν αφαιρέσουμε την καρύδα και χωρίς άλλη αλλαγή, έχουμε το κλασσικό ρεβανί.
Ακόμα, η καρύδα μπορεί να αντικατασταθεί από αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 23669
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 07-08-2007 12:51
 
Επειδή ξαναεπέστρεψα στην κουζίνα είπα να δοκιμάσω αυτή την συνταγή. Κάποιες ερωτήσεις μόνο: 
* 5 κουταλάκια μπέικιν παουντερ 
???? δεν είναι πολλά ???? 
* το κονιάκ με τι άλλο ποτό μπορώ να το αντικαταστήσω? Λικέρ κάνει? 
* μπορώ να παραλείψω το αλεύρι και να βάλω τριμμένη φρυγανιά ή περισσότερο σιμιγδάλι? με τι δοσολογία άραγε? 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏΩΩΩΩΩΩΩΩ 
:zzz
 
lydia
2. 07-08-2007 17:09
 
Γεια σου Λυδία! 
5 κουταλάκια γλυκού δεν είναι πολλά γι\'αυτό το γλυκό - μην τη φοβάσαι, είναι συνταγή δοκιμασμένη ξανά και ξανά. 
Το κονιάκ μπορεί να αντικατασταθεί με ότι θες ή να παραλειφθεί τελείως. Το έχω δοκιμάσει και γίνεται πολύ ωραίο με λικέρ αμαρέτο και αμύγδαλο τριμμένο αντί καρύδα. 
Γιατί θα ήθελες να παραλείψεις το αλεύρι; Δεν το έχω δοκιμάσει.
 
3. 10-08-2007 12:02
 
Γεια σου Αρχοντία μου! 
Το έκανα λοιπόν χωρίς το λικέρ γιατί δεν είχα και την βανίλια την έριξα στο σιρόπη αντί να την ρίξω στο μείγμα. Επίσης αντί για βούτυρο έβαλα becel για να φάνε και οι καρδιοπαθείς και 5 αυγά αντί για 6 (πεθερικά κπλ).  
Σιμιγδάλι χρησιμοποιήσα ψιλό. Αντί για αλέυρι έβαλα τριμμένη φρυγανιά. 
Εντυπώσεις: πάρα πολύ καλές! Άρεσε ακόμα και στον άντρα μου που δεν τρώει σιροπιαστά! Ευχαριστώ Αρχοντία!!!!
 
4. 25-03-2008 18:33
 
Το έφτιαξα κι εγώ χωρίς καρύδα αλλά με αλεσμένο αμύγδαλο και βούτυρο πρόβειο. Εξαιρετικό βγήκε, τα θέλει τα 5 κουταλάκι μπέικιν για να φουσκώσει! Μόνο στο σιρόπι τα χάλασα γιατί φοβήθηκα τα 5 φλυτζάνια ζάχαρη και νερό κι έκανα 2,5 νερό, 2,5 ζάχαρη και λικέρ μαράσκινο: έπαιρνε κι άλλο σιρόπι, δεν φανταζόμουν ότι θα το έπινε έτσι γρήγορα !!! Μη φοβάστε το σιρόπι, το πίνει !!
 
frenchcook

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )