Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γκούλας ουγγαρέζικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από noula   
Τρίτη, 16/09/08
Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 ποτήρια ζωμό κρέατος
  • 4 ντομάτες
  • 4 πράσινες πιπεριές
Εκτέλεση

Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Το τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα με το λάδι απ'όλες τις πλευρές και το βγάζετε. Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε πάπρικα, αλεύρι, σκόρδο και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και ξαναβάζετε το κρέας μαζί με το ζωμό. Αφήνετε να βράσει 1 - 1 1/2 ώρα (ελέγχετε αν είναι μαλακό το κρέας). Άμα χρειαστεί κατά τη βράση προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Λίγο πριν τελειώσει βάζετε τις πιπεριές ψιλοκομμένες να μαραθούν.

Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10589
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 16-09-2008 18:34
 
Μμμμμμμ μ'αρέσει.
 
Nena
2. 16-09-2008 23:00
 
Χαίρομαι που σ'αρέσει! Αυτό ήταν το πρώτο φαγητό που μαγείρεψα στον καλό μου και αφού το δοκίμασε είπε ότι με παντρεύεται άνετα... χιχι! Ελπίζω να σας αρέσει το ίδιο. Μία μία οι προτάσεις γάμου παρακαλώ!! :grin :grin :grin
 
noula
3. 16-09-2008 23:10
 
Νούλα φαίνεται πεντανόστιμο. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι το γκούλας σερβίρεται ως σούπα και μάλιστα ότι περιλαμβάνει απαραιτήτως λαρδί.
 
rena
4. 17-09-2008 08:41
 
Πολύ καλό....Μπράβο noula. :)
 
Line
5. 17-10-2012 23:02
 
Συγχαρητήρια κι από εμένα για τη συνταγή! Την έχω εκτυπωμένη από 4/11/2009 και σήμερα ήταν η τυχερή της μέρα! 
 
Το βράσιμο το έκανα στη χύτρα και βγήκε πολύ ωραίο, οπότε φαντάζομαι πόσο υπέροχο θα είναι και με κανονικό βράσιμο!
 
annapsonio

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/09/08 )