Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κορώνα γεμιστή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από al1975   
Τρίτη, 16/09/08
Υλικά :
  • 1 κορώνα αρνίσια που να βγάζει γύρω στα 20 παϊδάκια.
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φακελάκι κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 χουφτίτσα σταφίδες ξανθές
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι
  • μια συκωταριά αρνίσια απο την οποία θα πάρουμε μόνο το συκώτι το οποίό και θα αχνίσουμε ελαφρά
  • κανελα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο,αλάτι πιπέρι,θυμαρι
  • λάδι, βούτυρο
Εκτέλεση :
Πάμε στον καλό μας τον χασάπη και του λεμε να μας κάνει μια κορώνα με δύο νεφραμιές.Να μας την περιποιηθεί, να απογυμνώσει την άκρη απο τα παϊδάκια και να μας την κάνει εμφανισιμη και οχι προχειροδουλεια.
Λαμβάνουμε την κορώνα και αν θελουμε την μαρινάρουμε με λαδάκι και με κρασάκι.
Αν δεν έχουμε χρόνο προσπερνάμε το στάδιο.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μεσα έξω το πασπαλίζουμε με θυμάρι , το λαδώνουμε καλα και το βάζουμε σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα την οποία την έχουμε βουτυρώσει καλά.
Φτιάχνουμε την γέμιση:
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το συκώτι, το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες προσθέτουμε λίγο νερό και το βράζουμε το μείγμα μας μέχρι να μισογίνει το ρύζι.
Ρίχνουμε τα μπαχάρια και αλατοπίπερο και γεμίζουμε με χάρη την κορώνα μας.
Τυλίγουμε τις άκρες απο τα παϊδάκια με αλουμινόχαρτο γιατί καίγονται πολύ εύκολα.
Ραντίζουμε με λίγο βούτυρο όλη την κορώνα την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την βαζουμε στο φούρνο στους 200.
Για μια κορώνα περίπου 4 κιλά θα χρειάζεται για τον δικό μου φούρνο 2 1/2 ώρες.
Εσείς θα κοιτάτε το κρέας σας μέχρι να μαλακώσει καλα και το τελευταίο τέταρτο δυναμώστε το φουρνο, ξεσκεπάστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε την γέμιση απο την κορώνα και την σερβίρουμε ξέχωρα.
Η μαμά μου βάζει και κάτι γελοίες γιρλάντες γύρω απο τα παϊδάκια τις οποίες σιχαίνομαι και μονο που τις βλέπω.
Η συνταγή είναι οικογενειακή και δεν είναι τόσο μπελάς όσο φαίνεται μια και την συναρμολόγηση την αναλαμβάνει ο χασάπης.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11115
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 16-09-2008 17:01
 
Αγγελικούλα μου, ακούγεται υπέροχο !!!! 
και εχθες είχα την απορία τι είναι η κορώνα, μου την έλυσες άμεσα.!! ευχαριστώ πολύ. Με κατσικάκι γίνεται ?? εχουμε κόψει τελείως το αρνί, γιαυτό ερωτώ η καημένη !!!
 
MB04
2. 16-09-2008 17:41
 
Κι εγώ αναρωτιόμουν πως στο καλό μαγειρεύεται αυτή η κορώνα :roll . Να 'σαι καλά Αγγελικούλι!
 
vago
3. 16-09-2008 17:55
 
Ti θα πει να έχουμε "αχνίσει" το συκώτι Αγγελική? Άμα το ζεματίσουμε είμαστε εντάξει?
 
Ranja
4. 16-09-2008 18:33
 
Όχι δεν είμαστε εντάξει με το ζεμάτισμα.Άχνισμα θα πει το φέρνεις βόλτα μέσα στο σκεύος που έχει κάψει, για πολύ λίγο όμως, είτε στεγνό είτε με κάποια λιπαρή ουσία λιγοστή όμως. 
 
Έσκισες Αγγελικούλα! καταπληκτική κορώνα μολονότι δύσκολη/μπελαλίδικη.
 
Nena
5. 16-09-2008 21:54
 
Ααααααα, αυτό είναι το άχνισμα? Ακόμα πιο εύκολο από το ζεμάτισμα δηλαδή... Thanx Nena :)
 
Ranja
6. 16-09-2008 22:59
 
Καλέ τι χρυσοχέρα είσαι συ? Αν μας έβαζες και φωτογραφίες θα 'σουν θεά...αλλά φαντάζομαι δεν πρόλαβες..κοκκαλάκι δε θα μεινε. :grin
 
rena
7. 17-09-2008 08:45
 
Τέλειο και ας είναι και μπελαλίδικο.Αξίζει να παιδευτείς λίγο για να το φτιάξεις και μετά να το .....απολαύσεις. :grin
 
Line
8. 17-09-2008 09:21
 
Κορίτσια σας ευχαριστούμε οικογενειακώς για τα καλά σας λόγια.Είναι πράγματι πολύ ωραιο φαγητό και καθόλου μπελάς.Την κορώνα την ετοιμάζει ο χασάπης και απλώς την γεμιζουμε όπως το γεμιστό κοτόπουλο και είναι ακόμα πιο απλό διότι δεν το ράβουμε καν.΄ 
Είναι βαρύ, θελει μονο μια σαλάτα συνοδεια και έξω απο την πόρτα. 
Φωτογραφία δεν έχω διότι δεν έχω αξιωθεί να πάρω δική μου ψηφιακή.
 
al1975
9. 17-09-2008 09:37
 
Μαράκι μου!! Η κορώνα φαντάζομαι πως θα γίνεται με κατσικάκι αρκεί να βρεις ένα παχουλό που να βγάζει ωραία παϊδάκια.
 
al1975
10. 17-09-2008 10:43
 
Κόλαση !!! 
Γεια στα χέρια σου Αγγελική. Πολύ νόστιμο και κυρίως ευπαρουσίαστο για τραπέζι. Εύγε !
 
sgr
11. 17-09-2008 12:09
 
Τα σέβη μου, για άλλη μια φορά. Μου έδωσες και ιδέα... να το κάνω στα γενέθλιά μου. Θα γράψω και εντυπώσεις ;)
 
elie
12. 17-09-2008 12:34
 
Elie να βάλεις και φωτό που δεν εβαλα εγω! 
Αληθεια ποτε ειναι τα γεννεθλιά σου;; Σε ψάχνω αλλα δεν σε βρίσκω..
 
al1975
13. 17-09-2008 13:16
 
Αγγελικούλα μπράβο σου για ακόμα μία φορά.Τέλεια συνταγή! :zzz :zzz :zzz
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός