Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Σταφύλι γλυκο του κουταλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από noula   
Τρίτη, 16/09/08
Υλικά
  • 1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 2 σωληνάκια βανίλια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζα (προαιρετικά)
  • 100 γρ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Πλένετε τις ρόγες και στραγγίζετε. Τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε απο πάνω τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε όλη νύχτα να κάτσει και να βγάλει τα υγρά του.
  • Την επόμενη μέρα βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να πάρει βράση. Προσέχετε να μην αφρίσει πολύ.
  • Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνετε τι κουκουνάρι να καβουρδιστεί.
  • Βγάζετε τους αφρούς από την κατσαρόλα και προσθέτετε αρμπαρόριζα και βανίλια. Αφού δέσει το σιρόπι ρίχνετε το κουκουνάρι και κατεβάζετε απ'τη φωτιά. Σκεπάζετε με ένα τούλι και αφήνετε να κρυώσει.
  • Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Το κουκουνάρι βάλτε το μόνο εφόσον σας αρέσει. Αρμπαρόριζα μόνο άμα βρείτε. Και χωρίς αυτά γίνετε εξίσου νόστιμο! (προσώπικά το προτιμώ απλό)
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14163
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 17-09-2008 15:50
 
Κι εγώ κάνω το σταφύλι γλυκό (όπως κι όλα τα άλλα φρούτα). 
Μάλιστα μόλις τώρα τελείωσα την πρώτη δόση για φέτος.Αντί για κουκουνάρι βάζω αμύγδαλα και το λεμόνι το προσθέτω στο τέλος του δεσίματος γιατί έτσι το γλυκό δε ζαχαρώνει.
 
xanthibax
2. 17-09-2008 17:20
 
Σ'ευχαριστώ για τα tips xanthibax! Θα το δοκιμάσω και έτσι! Αχ τί μου έκανες με το αμύγδαλο...!!! :zzz
 
noula
3. 17-09-2008 17:28
 
Πρέπει να προσθέσω όμως ότι δε μου έχει ζαχαρώσει ποτέ. :x Μήπως φεύγει πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνει?? :grin
 
noula
4. 10-10-2008 10:19
 
Νουλα, έφτιαξα χθες το γλυκό σταφύλι. Μόνο που δεν αναφέρεις πόσο χρόνο θέλει βράσιμο και έκανα ό,τι μου κατέβηκε. 
Επειδή μάλιστα δεν βρήκα αρμπαρόριζα και τη βανίλια δεν την ήθελε, πρόσθεσα για άρωμα λίγο κουαντρό που νομίζω ότι θα του πηγαίνει. 
Τι βγήκε τελικά θα το μάθουμε όταν θα έρθει ο Χάρης να το δοκιμάσει. Ο Θεός βοηθός που λένε.
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διαιτητικό πολυσκεύος ατμομάγειρας
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία