Υλικά - 1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
- 600 γρ. ζάχαρη
- 2 σωληνάκια βανίλια
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα αρμπαρόριζα (προαιρετικά)
- 100 γρ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση - Πλένετε τις ρόγες και στραγγίζετε. Τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε απο πάνω τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε όλη νύχτα να κάτσει και να βγάλει τα υγρά του.
- Την επόμενη μέρα βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να πάρει βράση. Προσέχετε να μην αφρίσει πολύ.
- Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνετε τι κουκουνάρι να καβουρδιστεί.
- Βγάζετε τους αφρούς από την κατσαρόλα και προσθέτετε αρμπαρόριζα και βανίλια. Αφού δέσει το σιρόπι ρίχνετε το κουκουνάρι και κατεβάζετε απ'τη φωτιά. Σκεπάζετε με ένα τούλι και αφήνετε να κρυώσει.
- Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
- Το κουκουνάρι βάλτε το μόνο εφόσον σας αρέσει. Αρμπαρόριζα μόνο άμα βρείτε. Και χωρίς αυτά γίνετε εξίσου νόστιμο! (προσώπικά το προτιμώ απλό)
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 18807 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |