Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουπιές κρασάτες Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από noula   
Τετάρτη, 17/09/08
Υλικά
  • 1 κιλό σουπιές
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζετε τις σουπιές αφαιρώντας τα κόκαλα, τα σακουλάκια με την άμμο και το μελάνι. Κόβετε τα κεφάλια και το σώμα σε κομμάτια.
  • Τσιγαρίζετε τις σουπιές σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι και τα κρεμμύδια για 7-10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά. Σβήνετε με κρασί, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 45-60 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
  • Σερβίρετε τις σουπιές ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 11533
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 17-09-2008 14:44
 
Noula πολύ καλή η συνταγή.Εγω δεν ήξερα για την ρίγανη ότι τους .Την επόμενη φορά θα βάλω. :) Ευχαριστούμε. :)
 
atalanth
2. 17-09-2008 14:46
 
ότι τους ταιριάζει ήθελα να πώ αλλά... :grin
 
atalanth
3. 17-09-2008 15:11
 
Η αλήθεια είναι πως ουτε εγώ βάζω ρίγανη.Βαζω δαφνόφυλλο και πιο πολλά κρεμμύδια.Τις κάνω μάλλον σουπιες στιφάδο :grin :grin  
Όπως και να έχει όμως οι σουπιές οι κρασάτες είναι κορυφαίος μεζές.
 
al1975
4. 17-09-2008 15:12
 
Δοκίμασέ το με ριγάνη και πες μου άμα σου άρεσε! Προσωπικά μ'αρέσει πολύ έτσι. Πάντα έτσι τις φτιάχνω! :)
 
noula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/02/10 )