Υλικά - 1 κιλό σουπιές
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση - Καθαρίζετε τις σουπιές αφαιρώντας τα κόκαλα, τα σακουλάκια με την άμμο και το μελάνι. Κόβετε τα κεφάλια και το σώμα σε κομμάτια.
- Τσιγαρίζετε τις σουπιές σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι και τα κρεμμύδια για 7-10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά. Σβήνετε με κρασί, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 45-60 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
- Σερβίρετε τις σουπιές ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 11533 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |