Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Πιπεριές Φλωρίνης Νο.01 (ένας εύκολος μεζές)
Πιπεριές Φλωρίνης Νο.01 (ένας εύκολος μεζές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 24/09/08
Υλικά
  • Ώριμες χοντρουλές πιπεριές Φλωρίνης
  • Σκόρδα
  • Λάδι Ξύδι.

Οι αναλογίες των υλικών δικές σας ανάλογα με την όρεξή σας.

img_8835_400

Διαδικασία
  • Πλένω τις πιπεριές και τις βάζω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για δέκα λεπτά.
  • Με λεπτό μαχαιράκι αφαιρώ τη φλούδα από τις πιπεριές ,τις ανοίγω και αφαιρώ τα σπόρια και τυχόν ίνες.
  • Σε ένα μπολ αραδιάζω τις πιπεριές εναλλάξ με ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • Προσθέτω λάδι και καλό ξύδι .
  • Διατηρώ στο ψυγείο αλλά όταν είναι να φάμε τις βγάζω λίγο πιο νωρίς γιατί το λάδι παγώνει.

img_8834_400

  • Συνοδεύουν τα όσπριά σας και είναι ένας καλός μεζές για ούζο.
  • Για όσους δεν αρέσει το σκόρδο μπορεί να παραληφθεί.
  • Επίσης οι πιπεριές μπορούν να μπουν σε βάζο με αλατόνερο και ξύδι όπως τα τουρσιά και να διατηρηθούν για αρκετό καιρό στο ψυγείο σας για τη χρήση στα φαγητά σας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 31062
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 25-09-2008 20:03
 
Ο αγαπημένος μου μεζές. Με την μόνη διαφορά ότι εγώ τις ψήνω στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Μπράβο Xanthibax. :)
 
Line
2. 25-09-2008 22:30
 
Κι εγώ στο φούρνο τις κάνω και μάλιστα αφού ψηθούν τις ραντίζω με χοντρό αλάτι και μετά τις ξεφλουδίζω. Είναι λίγο μανίκι βέβαια έτσι. 
Αυτόν τον τρόπο δεν τον ήξερα, θα τον δοκιμάσω Ξανθή, έτσι ίσως να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
 
sgr
3. 26-09-2008 08:50
 
Ωραίος πολυαγαπημένος μεζές! 
Μπράβο Ξανθή! 
Και εγω τις ψήνω στο γκρίλ καθαρισμένες απο σπόρια και κοτσάνια μέχρι να μαυρίσουν τις σκεπάζω με πετσέτα ή τις βάζω σε σακούλα μέχρι να ιδρώσουν και να βγαινουν οι φλούδες εύκολα. 
Μετά τις βάζω σε σουρωτήρι και τις αφήνω μια μέρα να στραγγίξουν και τις διατηρώ και εγω στο λαδι με σκορδάκι μπόλικο. 
Οταν τις κάνω σαλάτα τις αλατιζω και βάζω και ξύδι. 
Επίσης τις κάνω ματσάκια και τις διατηρώ σε σακουλάκια στην καταψυξη. 
Οταν έρθει η ώρα τους τις αφήνω απλά να ξεπαγώσουν.
 
al1975
4. 26-09-2008 09:40
 
Στάνταρ μεζεδάκι που το έχω μόνιμα στο ψυγείο μου. Και γω όμως τις κάνω ψητές. Θα δοκιμάσω και τον τρόπο το δικό σου!!! 
Σούπερ φωτογραφίες!!
 
Mary
5. 26-09-2008 11:03
 
Αυτό Αγγελική δεν το ήξερα. Να ιδρώσουν ε? 
Καλά θα τις σκεπάσω, μη σου πω μέχρι και σεσουάρ θα φέρω να τις βοηθήσω να ιδρώσουν, γιατί μου αρέσουν πολύ αλλά αυτό το ξεφλούδισμα ....
 
sgr
6. 26-09-2008 11:16
 
ετσι απλά που το παρουσιάζεις το κάνεις να είναι πολύ ευκολο.  
 
Ωραίες φωτογραφίες. :zzz
 
mb04
7. 26-09-2008 13:58
 
Πράγματι οι φωτογραφίες σε κάνουν να έχεις τη γεύση τους στη γλώσσα σου! 
Να συμπληρώσω μια πολύ γρήγορη συνταγούλα μόνο:Βραστές ή Ψητές οι πιπεριές και τόσο λάδι όσο και ξύδι, τόση ζάχαρη όσο και αλάτι. Ανακατεύω, αφήνω να αναμειχθούν οι γεύσεις. Τρώγονται σαν μεζές ή π.χ.πάνω από τις φακές.
 
Aithra
8. 26-09-2008 14:39
 
Κορίτσια ευχαριστώ, ιδιαίτερα για τα σχόλια σας για τις φωτογραφίες να τα βλέπουν μερικοί μερικοί που λένε ότι δεν τα καταφέρνω με τις φωτογραφίες.(βέβαια μπορεί να έχουν και δίκιο τους βγάζω χωρίς κεφάλι!!!!!) 
Τώρα για το ψήσιμο παλιότερα κι εγώ τις έψηνα ώσπου μια μέρα είπα να δοκιμάσω το βράσιμο μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο και καθιερώθηκε.
 
xanthibax
9. 26-09-2008 21:28
 
Αν τις ψησετε και αμεσως αφου τις βγάλετε απο το φουρνο τις κλεισετε καλα σε σακουλάκι τοτε το σακουλάκι θα φουσκωσει μετα από λίγο λόγω των υδρατμών. 
Οταν θα αρχισει να "πεφτει" το σακουλάκι τοτε ειναι ετοιμες για ξεφλουδισμα! :)
 
akkat
10. 28-09-2008 17:48
 
Πανέξυπνο.
 
sgr
11. 01-10-2008 15:14
 
Τώρα το είδα Xanthibax...κι εγώ ψητές τις κάνω και κατακαίω τα δάκτυλά μου στο ξεφλούδισμα...πολύ καλή ιδέα και γρήγορη το βράσιμο...θα το δοκιμάσω κι έτσι..ευχαριστούμε...
 
ata

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/01/11 )