Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.03 (με κοτόπουλο)
Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.03 (με κοτόπουλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 24/09/08
Ευρετήριο άρθρου
Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.03 (με κοτόπουλο)
Σελίδα 2
img_8843_400

Αυτό το φαγητό το φάγαμε στην Αντίπαρο στην ταβέρνα του Ανάργυρου.

Είπα κι εγώ σήμερα να πειραματιστώ και το έφτιαξα.

Υλικά
  • Μελιτζάνες φλάσκες
  • Στήθος κοτόπουλου
  • Λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Ασπρο κρασί
  • Τυριά Regato Gouda (τριμμένα)
Διαδικασία
Πλένω τις μελιτζάνες και αφαιρώ μερικές λωρίδες από τη φλούδα τους.
Τις κόβω στη μέση και τις βάζω σε αλατόνερο για μια ώρα
Στραγγίζω τις μελιτζάνες από τα νερά τους τις σκουπίζω τις περνάω με λίγο λάδι και τις ψήνω στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν γυρίζοντας κι από τις δύο πλευρές.
Αφαιρώ λίγο από το εσωτερικό της μελιτζάνας κι έτσι έχω σκαφάκια έτοιμα για γέμισμα

img_8837_120_01

Κόβω το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές . Σοτάρω το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτω το κοτόπουλο σοτάροντας ελαφρά .Σβήνω με λίγο άσπρο κρασί και του προσθέτω λίγο νερό κι αφήνω να βράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
Προσθέτω αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Αραδιάζω τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί ,τις γεμίζω με το κοτόπουλο και προσθέτω το Regato.

img_8838_120

Ψήνω τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 15 λεπτά.
Προσθέτω και τη Gouda πάνω στις μελιτζάνες και ψήνω ακόμη 15 λεπτά.
Επειδή όπως είπα δεν το είχα ξαναμαγειρέψει τα συμπεράσματα βγαίνουν εκ του πειράματος και τη γνώμη του δοκιμαστή που το είχε φάει στην Αντίπαρο.
Βγάλτε αρκετές λουρίδες φλούδας από τις μελιτζάνες και μην αφαιρείτε όλη τη σάρκα τους .

img_8840_120

Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και με μια πηχτή μπεσαμέλ αντί των τυριών.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 22473
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 25-09-2008 20:10
 
Φαίνεται πολύ νόστιμο.Δεν θα αντικαθιστούσα τα τυριά με μπεσαμέλ μιας και έχω μια τρέλα με αυτά. :zzz
 
Line
2. 26-09-2008 08:44
 
Φοβερή ιδέα! Κρίμα δεν το προλαβαίνω για τη σημερινή μάζωξη. Στην επόμενη όμως...
 
elie
3. 26-09-2008 08:52
 
Πωπω!! 
Όντως φοβερό το φαγητό σου Ξανθή! 
Θα δοκιμαστεί άμεσα!
 
al1975
4. 26-09-2008 09:38
 
Μου τρέχουν τα σάλια βρε Ξανθή. :upset  
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν περισσέψουν παπουτσάκια δεν σκληραίνουν τα τυριά την επόμενη μέρα?  
Θα μου πεις τώρα, σιγά μη περισσέψουν!! :grin :grin
 
Mary
5. 26-09-2008 09:53
 
Καλά ότι δεν θα περισσέψουν είναι το μόνο σίγουρο! 
Αλλά ακόμα και πάλι αν τα ζεστάνει θα έρθει στα ισα του το τυρί.Τώρα πάλι αν θες αντί για ρεγκάτο βάλε πάνω λίγο ανθότυρο ή ξινομυζήθρα όπως βάζουν και στον "καλογηρο" στην Πάρο.
 
al1975
6. 26-09-2008 10:14
 
Τέλειο! Παίρνει σειρά προς εκτέλεση :)
 
Ranja
7. 26-09-2008 10:59
 
Πολύ καλή η συνταγή
 
sgr
8. 26-09-2008 11:13
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου Ξανθή μου !!
 
mb04
9. 26-09-2008 11:13
 
Ξέχασα να σου δώσω συγχαρητήρια για την παρουσίαση !!!
 
mb04
10. 26-09-2008 14:35
 
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα σχόλια σας,δεν ξέρω για την άλλη μέρα τι θα γίνει έφτιαξα μόνο λίγες για να δοκιμάσουμε.΄Σίγουρα πάντως πρέπει να ακολουθήσετε τα τελευταία σχόλια μου για το ξεφλούδισμα και το άδειασμα. 
Ένα άλλο σχόλιο που ξέχασα τις μελιτζάνες τις δοκιμάσαμε στην Ανακασιά του Βόλου στο γάμο που πήγαμε γεμισμένες αυτή τη φορά με κομματάκια μοσχαριού και μπεσαμέλ εξίσου καλή ιδέα.
 
xanthibax
11. 29-09-2008 15:37
 
Νιαμ Νιαμ :grin  
 
Κι αν δοκιμάζαμε "κοκκινιστό" κοτόπουλο; 
Βέβαια αυτό θα ήταν μια διαφορετική συνταγή... :roll
 
Rosie
12. 29-09-2008 15:37
 
Νιαμ Νιαμ :grin  
 
Κι αν δοκιμάζαμε "κοκκινιστό" κοτόπουλο; 
Βέβαια αυτό θα ήταν μια διαφορετική συνταγή... :roll
 
Rosie
13. 29-09-2008 16:13
 
Μπορείς να δοκιμάσεις αν κατάλαβες εγώ το είδα στο πιάτο το έφαγε ο καλός μου και δοκίμασα να το φτιάξω με το δικό μου τρόπο. 
Θα έβαζα κομματάκια ντομάτας όχι σάλτσα.
 
xanthibax
14. 13-03-2010 19:29
 
eimai nea nukokoira k mageirisa..auti einai i prwti mou apopira na mageirepsw kati pio suntheto...mou fainetai polu kalo an k egw ta klassika papoutsakia den mou aresoun idiaitera..to ftiaxnw auti ti stigmi..s\'euxaristw xanthi gia tin idea.. :zzz :)
 
sofy
15. 13-03-2010 20:16
 
sofy σε ευχαριστώ που επέλεξες τη συνταγή μου και σου εύχομαι καλή επιτυχία. Θα περιμένω τη γνώμη σου για το αποτέλεσμα!!
 
xanthibax


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/04/11 )