Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μουστοκούλουρα (μαλακά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από MB04   
Παρασκευή, 26/09/08
Ευρετήριο άρθρου
Μουστοκούλουρα (μαλακά)
Σελίδα 2

Εξαιρετικά αφιερωμένη η συνταγή στην Ξανθή, στην Αγγελικούλα και στον γιό μου που είναι λάτρης των μαλακών μουστοκούλουρων.
Είναι απο το βιβλίο της Μαρίας Λόης ''φουρνιστά του αλωνάρη''

Υλικά
  • 1.250 γρ αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζ. σπορέλαιο
  • 1 1/2 φλυτζ. πετιμέζι
  • 1 3/4 φλυτζ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές αμμωνία
  • 2 κουταλιές σόδα
  • 1/2 κουταλιά κανέλα
  • στην μύτη απο το κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, 2 3/4 φλυτζάνια νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
  • Κατόπιν προσθέτουμε την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά έως ότου διαλυθεί η αμμωνία και η σόδα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας έως ότου η ζύμη γίνει αρκετά σφιχτή. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  • Στρώνουμε την λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια επιφάνεια εργασίας πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια και τα
  • βάζουμε στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλλο ταψί λίγο μεγαλύτερο ώστε να ψηθούν στον ατμό τους. Βάζουμε το σκεπασμένο ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά.
  • Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο το φούρνο, τα αφήνουμε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά να τραβήξουν τα κουλουράκια τον ατμό τους, βγάζουμε το μεγαλύτερο ταψί, τα βάζουμε σε πιατέλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Εάν τα φτιάξετε παρακαλώ βάλτε εντυπώσεις και φωτογραφίες εαν είναι δυνατόν γιατί εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβω να τα φτιάξω.
Καλή επιτυχία !!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 52918
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (26)
16. 30-09-2008 17:22
 
Μαράκι μου γλυκό σου ανταποδίδω το φιλί και δίνω και ένα στην Ρένα την παραπονιάρα!
 
al1975
17. 01-10-2008 09:37
 
Δώστε και σε εμένα κανένα γιατί ζήλεψα. :cry .Μαιρούλα είσαι χρυσοχέρα μπράβο σου. ;)
 
atalanth
18. 01-10-2008 10:04
 
:zzz :zzz :zzz :zzz  
 
Φιλάκια πολλά. 
 
είδατε βρε τι μουστοκούλα σας έδωσα?? 
(αυτό το έβαλα έτσι γιατί ο Αρχος αν δεν γράφουμε για την συνταγή μας τα κόβει) 
 
:grin :grin :grin
 
mb04
19. 15-12-2008 00:16
 
Τα έφτιαξα σήμερα με παραλλαγές βέβαια αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει. Χρησιμοποίησα σόδα αντί αμμωνία και αύξησα την ποσότητα σε κανέλλα και γαρύφαλλο. Επιπλέον έβαλα και μοσχοκάρυδο. Γι αυτό είναι πιο σκούρα από τις προηγούμενες φωτος. Μαράκι ευχαριστώ για τη συνταγή, κι ασφαλώς Ξανθούλα για το πετιμέζι.  
 
 
 
rena
20. 23-11-2008 22:29
 
Ρένα πολύ ωραία φαίνονται θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και νόστιμα. 
Μπράβο τα κατάφερες!!!!
 
xanthibax
21. 24-11-2008 15:36
 
Ρενάκι, πως τα καταφερες βρε θηρίο και έβαλες όλα τα προηγούμενα ποστ?? τι γέλιο έριξα δεν περιγράφετε. 
 
Φαίνονται πολύ ωραία τα κουλουράκια σου, ήταν νόστιμα ?? για πες λεπτομέριες
 
mb04
22. 24-11-2008 16:08
 
Μαρακι μου κι εγω αυτο αναρωτιεμαι πως το εκανα ολα αυτο το μπαχαλο. :grin Αν ήταν νόστιμα? Τέλεια ήταν σκεψου ότι από 4 ταψιά ζήτημα να χει μεινει μισο.
 
rena
23. 22-12-2008 01:49
 
Aaaah ime latris ton moustokoulouron alla eho ena mikrooooo provlima,ntropi mou vevea alla den eho idea ti ine to petimezi.. :upset k to pio diskolo ine oti meno Germania ta 2 teleftea hronia k den ksero na vro ta perisotera ilika,opos to petimezi :) . Iparhi periptosi na boro na to ftiakso moni mou? :p VOITHIAAAAAAA :cry
 
ntita
24. 18-03-2010 02:04
 
Τα έφτιαξα και εγώ με πιο πολλά αρωματικά, η ουσία παραμένει η ίδια το μυστικό είναι στον ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος, έγιναν ανάρπαστα, ευχαριστούσαμε Μαρία.
 
kate
25. 02-12-2010 01:59
 
ποσο νερο να βαλω βρε παιδια!!!!!???
 
nickyriakoy
26. 02-12-2010 09:32
 
καλημέρα nickyriakoy, στην εκτέλεση, στην πρώτη σειρά, αναφέρεται ότι προσθέτουμε το πετιμέζι συν 2 και 3/4 φλυτζάνια νερό. Εαν χρειασθείς κάτι ακόμη εδω είμαστε. 
 
καλή επιτυχία !!!!
 
mb04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )