Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Μουσταλευριά με πετιμέζι Νο.02
Μουσταλευριά με πετιμέζι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από MB04   
Παρασκευή, 26/09/08
Απ' ότι κατάλαβα σε διαφορες συζητήσεις που έγιναν στο φορουμ
αρκετοί θα προσπαθήσουν να φτιαξουν πετιμέζι, λοιπόν σας κάνω δώρο μια υπέροχη συνταγή για μουσταλευριά με πετιμέζι.
Υλικά
  • 1 φλ. τσαγιού πετιμέζι
  • 3,5 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • κανέλα, καρύδια, σουσάμι
  • (εάν θέλουμε βάζουμε ζάχαρη περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας)
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε το πετιμέζι με το νερό. Βάζουμε το μισό σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και στο άλλο μισό προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
  • Το βάζουμε κι αυτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Την μοιράζουμε σε μπολ, ρίχνουμε τριμμένα καρύδια, σουσάμι και κανέλα. Εαν θέλουμε την διατηρούμε στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
Την συνταγή την είχα βρει κάποτε στο ιντερνετ, την διαφοροποίησα λίγο και απο τότε την φτιάχνουμε αρκετά συχνά (έχω πάντα στο ντουλάπι μου 1 μπουκάλι πετιμέζι όλο τον χρόνο.

Μόλις την φτιάξω θα βάλω φωτο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10014
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 27-09-2008 23:54
 
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω κι εγώ χρόνια τώρα τη μουσταλευριά αλλά τη εποχή του τρύγου χρησιμοποιώ μούστο όση ποσότητα είναι το πετιμέζι με το νερό.
 
xanthibax
2. 29-09-2008 10:12
 
Ειναι απίθανη Ξανθή, εμας μας αρέσει πάρα πολύ - παγωμένη δε είναι όνειρο.
 
mb04
3. 30-09-2008 15:32
 
Ωωωωωω!! Τώρα το ειδα αυτό!! 
Μιαμ μιαμ Μαράκι μου!Θέλω κέρασμααααα!!!
 
al1975
4. 05-10-2008 18:41
 
πολυ καλη. Ειναι απίθανη μου αρεσε πολυ ;)
 
fotis38
5. 06-10-2008 13:30
 
fotis38, την έφτιαξες και σου άρεσε, πολύ χαίρομαι, αχ! γιατί δεν μας έβαλες φωτογραφία ??
 
MB04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )