Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ καρότου Νο.04 (με γλάσο)
Κέικ καρότου Νο.04 (με γλάσο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από nala   
Κυριακή, 28/09/08

Γειά σας! Από μικρή μου άρεσε η μαγειρική όμως ζώντας με τους γονείς, δεν είχα "ελεύθερο πεδίο δράσης"! Του τελευταίους μήνες συζώ με τον καλό μου και ασχολούμαι εντατικά με τη μαγειρική. Έτσι σας ανακάλυψα και από τότε "παρακολουθώ" την γευστική παρέα σας ανελλιπώς! Πραγματικά όποια συνταγή κι αν έχω δοκιμάσει από εδώ, και εγώ και ο "καλοφαγάς" μου, γλείφαμε τα δαχτυλά μας!
Για να σας ευχαριστήσω λοιπόν σκέφτηκα να σας "κεράσω" ένα γλυκάκι που δοκίμασα πρώτη φορά όταν ζούσα στη Νότιο Αφρική και νομίζω ότι είναι ότι πρέπει τώρα που φθινοπώριασε!

Υλικά
για το Κέικ
  • 2 φλ. αλεύρι κανονικό
  • 2 κ. γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. κανέλλα (ή και λιγότερα μπαχαρικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις)
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ (εγώ χρησιμοποιώ σκόνη)
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 φλ. ζάχαρη καστανή (demerara ή golden caster)
  • 1 και 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο
  • 4 αυγά
  • 3 φλ. καρότο τριμμένο (εγώ το κάνω στο multi για να μην παιδεύομαι με τον τρίφτη και γίνεται μια χαρά)
για το Γλάσο (Cream Cheese Icing)
  • 250 γρ. τυρί κρέμα ( το γνωστό...)
  • 1/4 φλ. βούτυρο (εγώ βάζω ένα βούτυρο που κυκλοφορεί light)
  • 4 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 κ. σούπας χυμό λέμόνι (ή πορτοκάλι ή και τα δύο)
  • Λίγη κανέλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση Κέικ
  • Προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε μια στρογγυλή φόρμα περίπου 20εκ.
  • Ανακατεύουμε και περνάμε από σίτα το αλέυρι, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι
  • προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα καρότα
  • Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού και χτυπάμε.
  • Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο
  • Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Εκτέλεση Γλάσου
  • Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί καλάμέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα
Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει καλά και το απλώνουμε στο κρύο κέικ.
Επειδή το γλάσο έχει τυρί καλό θα ήταν να το συντηρήσουμε στο ψυγείο. Είναι εξίσου νόστιμο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 15805
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 28-09-2008 13:57
 
Ευχαριστούμε nala. Ότι πρέπει το γλυκάκι σου για τις φθινοπωρινές μέρες με το καφεδάκι μας, κι όχι μόνο. Φαντάζομαι το τυρί στο γλάσο κάνει τη διαφορά. Περιμένουμε κι άλλες συνταγές σου.
 
rena
2. 28-09-2008 14:08
 
Πολύ ωραία ιδέα και ιδιαίτερη!!! 
Μπράβο nala
 
xanthibax
3. 29-09-2008 09:52
 
Μπράβο κούκλα μου είναι καταπληκτικό. Πολύ καιρό ψάχνω να βρω αυτή τη συνταγή. Είχα δοκιμάσει κέικ καρότου στη Νέα Υόρκη και είναι ακριβώς το ίδιο. Ευχαριστώ, το έφτιαξα και είναι καταπληκτικό.
 
KristineS
4. 29-09-2008 14:34
 
Χαίρομαι που το δοκίμασες Kristine και πέτυχε!  
Εγώ ψάχνω από καιρό ένα γλάσο με τυρί κρέμα για αυτό το cake που να είναι όμως πιο πηκτό και όχι τόσο γλυκό όσο το συγκεκριμένο. Υπάρχει τίποτα στα κιτάπια σας;
 
nala
5. 30-09-2008 09:22
 
Πολύ ωραίο γλυκάκι! 
Σε ευχαριστούμε για το κέρασμα!
 
al1975
6. 30-09-2008 22:48
 
nala το σκεφτόμουνα εχθές και σήμερα και δοκίμασα το εξής. Πήρα το έτοιμο γλάσο από το super market και το χτύπησσα με τυρί κρέμα. Όσο κι αν σου φαίνετε περίεργο βγήκε καταπληκτικό. Και καθόλου γλυκό.
 
KristineS
7. 01-10-2008 13:50
 
Kristine, δεν ήξερα οτι υπάρχει έτοιμο γλάσο... αν δεν αποτελεί διαφήμιση μπορείς να μου πεις που το αγόρασες;  
Πόσο τυρι έβαλες;
 
nala
8. 03-10-2008 00:26
 
Έβαλα 1 πακέτο τυρί κρέμα σε ένα κουτί γλάσου. Το γλάσο είναι γλάσο βανίλιας της Betty Crocker και το βρίσκω στο Βασιλόπουλο. Ελπίζω να σου αρέσει το ίδιο με μένα.
 
KristineS
9. 03-10-2008 11:56
 
Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα το δοκιμάσω σύντομα και θα επανέλθω!
 
nala

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 31/01/12 )