Γειά σας! Από μικρή μου άρεσε η μαγειρική όμως ζώντας με τους γονείς, δεν είχα "ελεύθερο πεδίο δράσης"! Του τελευταίους μήνες συζώ με τον καλό μου και ασχολούμαι εντατικά με τη μαγειρική. Έτσι σας ανακάλυψα και από τότε "παρακολουθώ" την γευστική παρέα σας ανελλιπώς! Πραγματικά όποια συνταγή κι αν έχω δοκιμάσει από εδώ, και εγώ και ο "καλοφαγάς" μου, γλείφαμε τα δαχτυλά μας! Για να σας ευχαριστήσω λοιπόν σκέφτηκα να σας "κεράσω" ένα γλυκάκι που δοκίμασα πρώτη φορά όταν ζούσα στη Νότιο Αφρική και νομίζω ότι είναι ότι πρέπει τώρα που φθινοπώριασε! Υλικά για το Κέικ - 2 φλ. αλεύρι κανονικό
- 2 κ. γλ. σόδα μαγειρική
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. κανέλλα (ή και λιγότερα μπαχαρικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις)
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ (εγώ χρησιμοποιώ σκόνη)
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 2 φλ. ζάχαρη καστανή (demerara ή golden caster)
- 1 και 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο
- 4 αυγά
- 3 φλ. καρότο τριμμένο (εγώ το κάνω στο multi για να μην παιδεύομαι με τον τρίφτη και γίνεται μια χαρά)
για το Γλάσο (Cream Cheese Icing) - 250 γρ. τυρί κρέμα ( το γνωστό...)
- 1/4 φλ. βούτυρο (εγώ βάζω ένα βούτυρο που κυκλοφορεί light)
- 4 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 2 κ. σούπας χυμό λέμόνι (ή πορτοκάλι ή και τα δύο)
- Λίγη κανέλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση Κέικ
- Προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε μια στρογγυλή φόρμα περίπου 20εκ.
- Ανακατεύουμε και περνάμε από σίτα το αλέυρι, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.
- Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι
- προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε τα καρότα
- Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού και χτυπάμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο
- Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Εκτέλεση Γλάσου
- Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί καλάμέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα
Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει καλά και το απλώνουμε στο κρύο κέικ. Επειδή το γλάσο έχει τυρί καλό θα ήταν να το συντηρήσουμε στο ψυγείο. Είναι εξίσου νόστιμο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 15805 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |