Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι φούρνου για βιαστικές και απαιτητικές
Μοσχάρι φούρνου για βιαστικές και απαιτητικές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Δευτέρα, 29/09/08

Ένα καταπληκτικό ψητό το οποίο γίνετε χωρίς καθόλου κόπο και είναι νοστιμότατο.

mosxari_efkolo

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο κομμάτι κρέατος από μοσχάρι και θα σας το συμβούλευα αν αποφασίσετε να το ψήσετε πιό γρήγορα γιατί το νουά συνήθως γίνετε στην κατσαρόλα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω αργού ψησίματος είναι ιδανικό, ειδικά για τραπέζια. Αν κάνετε δίαιτα αφαιρέστε ή μειώστε το ελαιόλαδο. Είναι εξίσου νόστιμο.

Υλικά
  • 2 κιλά μοσχάρι νουά
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 10 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κ.σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ ή ένα φακελάκι σάλτσα ψητού σε νιφάδες έτοιμη.
  • Αλάτι / πιπέρι
Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το νουά και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς (περίπου 7-8 ώρες).

Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε. Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα αυγών διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη σάλτσα ψητού. Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το νουά σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 36006
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 13-11-2008 12:02
 
:zzz Όταν βαριέμαι ή είμαι κουρασμένη είναι το φαγητό που προτιμώ.
 
KristineS
2. 13-11-2008 13:31
 
KristineS με τόσο πορτοκάλι και λεμόνι δεν είναι ολίγον... ξυνό? :x  
Δεν χρειάζεται καθόλου νερό? 
Ο τίτλος σου είναι λίγο παραπλανητικός. Φαγητό που χρειάζεται 7-8 ώρες ψήσιμο δεν είναι για βιαστικές και πεινασμένες. :grin Για τραπέζι όμως πρέπει να είναι υπέροχο! 
Σε έχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις μου. Sorry!
 
Mary
3. 13-11-2008 14:17
 
Δεν με ζάλισες καθόλου και είναι υποχρέωση μου από τη στιγμή που δημοσίευσα τη συνταγή. Στις ερωτήσεις τώρα. Δεν γίνετε ξυνό αν και αυτό είναι λίγο υποκειμενικό (άλλωστε το πορτοκάλι δεν ξυνίζει αλλά μάλλον γλυκαίνει), μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις την ποσότητα του λεμονιού που συνήθως χρησιμοποιείς όταν μαγειρεύεις για να είσαι βέβαιη πως θα σου αρέσει το φαγητό. Δεν χρειάζετε καθόλου νερό (τα υγρά είναι αρκετά) Τώρα το βιαστικές πήγαινε στο θέμα της ευκολίας της συνταγής (από άποψη μεθόδου και υλικών είναι πααααααααάρα πολύ γρήγορη) άρα δεν είναι παραπλανητικός ο τίτλος γιατί πουθενά δεν αναφέρομαι σε πεινασμένες. Τώρα για το χρόνο ψησίματος. Χρειάζεσε 10 λεπτά προετοιμασίας και 7-8 ώρες ψησίματος. Κάνω λοιπόν το εξείς ή το βάζω στο φούρνο πριν πάω στη δουλειά και το βρίσκω έτοιμο μόλις γυρίσω άρα μηδέν χρόνος χαμένο ή το βάζω πριν κοιμηθώ και το πρωί έχω έτοιμο φαγητό άρα πάλι μηδέν χρόνος χαμένος. Για μένα ότι δεν χρειάζετε την επιτήρηση μου, ανακάτεμα, έλγχο και το μυαλό μου στην κατσαρόλα ή το φούρνο είναι γρήγορο γιατί δε χαλάω χρόνο. Ελπίζω να το απολαύσεις.
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )