Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ Σοκολάτας Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από nala   
Δευτέρα, 29/09/08
Αυτό το κέικ είναι το αγαπημένο μου. Το είχα υποβάλει πριν χρόνια και σε κάποιο άλλο site, που όμως τον τελευταίο χρόνο έχει αλλοιωθεί...
Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά τόσο απόλυτα σοκολατένιο που αποζημιώνει!
Υλικά
  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια (ή μισή κουβερτούρα και μισή καλή σοκολάτα γάλακτος)
  • 2/3 του φλιτζανιού γάλα
  • 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο μαλακό και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των ταψιών
  • 1 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη ξανθή
  • 3 αυγά
  • 2 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1 βανίλια
  • Ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού του γλυκού)
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Για τη σοκολατένια κρέμα:

  • 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (ή μισή κουβερτούρα και μισή καλή σοκολάτα γάλακτος) 250 ml κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα:

  • Φύλλα ή ξύσμα σοκολάτας, ή smarties
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο φόρμες διαμέτρου 20 εκ. (Το έχω φτιάξει και σε φόρμα με τρύπα και βγήκε μια χαρά, όπως επίσης και σε μια φόρμα χωρίς να βάλω κρέμα ενδιάμεσα).

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα σε μπαιν-μαρι (σε σιγανή φωτιά) και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά έπειτα από κάθε προσθήκη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι πάνω από το μείγμα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε κατόπιν το μείγμα της σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πάντα, μέχρις ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Το μοιράζουμε στα ταψάκια, το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε τα cakes 30-35 λεπτά ή μέχρι να παραμένουν σταθερά όταν τα πιέζουμε με το δάχτυλο.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.

Σοκολατένια κρέμα: Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος (σε μπαιν-μαρί), την μεταφέρουμε σε μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν τη χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα 6-7 λεπτά.

Ενώνουμε τα δύο cake με λίγη σοκολατένια κρέμα ανάμεσα, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και στα πλάγια και τη στρώνουμε με ένα μαχαίρι.

Τοποθετούμε το cake σε πιατέλα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας, ή ξύσμα σοκολάτας, ή smarties (αν είναι για παιδικό πάρτυ)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13841
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 04-10-2008 19:51
 
Συγνωμη μηπως εχετε διαβασει πανω στα smarties τι περιεχουν?Δε νομιζω να υπαρχουν αλλα Ε.Ολα τα εχουν μεσα...Κατα τα αλλα μπραβο,πολυ ωραια συνταγη!!!!
 
panosyes

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός