Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλόπιτα Νο.10 (εύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από ata   
Τετάρτη, 01/10/08

Την συνταγή αυτή μου την έμαθε αγαπημένη φίλη και έκτοτε την επαναλαμβάνω τακτικά. Η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό να την φτιάξω και με αφορμή πρόσφατη αναζήτηση συνταγής μέλους του site την έψαξα στις σημειώσεις μου και σας την παραθέτω.

Είναι ομολογουμένως εύκολη, νόστιμη και εμφανίσιμη...(φωτό προσεχώς)

Καλή επιτυχία !!

Υλικά
  • 100 γραμ βιταμ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 4-5 μήλα μικρά σκληρά
  • καρύδια –κερασάκια

Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουτ. κοφτό σούπας μπεικιν παουντερ
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
  • βάζουμε στο πυρέξ το βιταμ να γίνει κρέμα
  • απλώνουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα
  • βάζουμε τις ροδέλες των μήλων
  • βάζουμε στις τρύπες τα κερασάκια
  • περιχύνουμε το μείγμα του παντεσπανιου. Ψήνουμε ½ ώρα στους 180 βαθμούς. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα για 10λεπτα. Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια πιατέλα και το αφήνουμε σκεπασμένο με το ταψί

Το ιδιαίτερο με αυτην την συνταγή είναι ότι το γλυκό σαν τελικό αποτέλεσμα έχει πολύ καλή εξωτερική εμφάνιση επειδή επιφάνειά του δεν στεγνώνει εξαιτίας της προσθήκης του βούτυρου και της ζάχαρης στην αρχή ενώ είναι εύκολο και νόστιμο...


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 32269
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 20-12-2008 16:57
 
Ata είναι πράγματι πολύ εύκολη η μηλόπιτα σου και πεντανόμιστη. Την έφτιαξα πρόσφατα. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι μελώνει πολύ ωραία. Ευχαριστώ για τη συνταγή. 
 
rena
2. 02-10-2008 11:39
 
Πράγματι ata και Ρένα είναι εύκολη και πεντανόστιμη αυτη η μηλόπιτα. Ετσι περίπου την φτιάχνω και εγώ. Αντί για κερασάκια (που πρέπει να είναι πολύ ωραία με την μηλόπιτα σε εμφάνιση) στα κενά βάζω καρύδια. 
 
Ρένα συγχαρητήρια πολύ ωραίο το γλυκό σου.!!  
 
Εμένα τίποτα ? ούτε ένα κομματάκι ?? :cry
 
mb04
3. 02-10-2008 11:45
 
Μαράκι μου κι εγώ με καρύδια τη γέμισα στα κενά. Δεν έμεινε ούτε ψίχουλο, φροντίσαμε και την καθαρίσαμε την πιατελίτσα μια χαρά.  
Πες εσύ ότι έρχεσαι και θα σου 'χω ετοιμη μηλόπιτα και καφέ στο μπρίκι :)
 
rena
4. 02-10-2008 12:20
 
Mετά από την δική σου φωτό Ρένα ούτε καν σκέφτομαι να βάλω δική μου...δεν έτυχε...πέτυχε...Μπράβο !!
 
ata
5. 02-10-2008 14:20
 
Αυτήν φτιάχνω κι εγώ και είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Έτσι με καρύδι ανάμεσα στα κενά είναι όοοολα τα λεφτά.
 
sgr
6. 02-10-2008 14:28
 
Είναι από τα πρώτα γλυκά που έμαθε να φτιάχνει η κόρη μου όταν ήταν μικρή, μιας κι είναι εύκολη και το αποτέλεσμα θεαματικό και νοστιμότατο. 
Δεν βάζουμε πάντα καρύδια γιατί έχουμε και τις ιδιοτροπίες μας με τους ξηρούς καρπούς. 
Πολύ ωραία κορίτσια Μπράβο!
 
xanthibax
7. 06-10-2008 10:19
 
Πολύ καλή εκδοχή για τη μηλόπιτα. Εμείς στο σπίτι κάνουμε μηλόπιτα με τριφτή ζύμη, επίσης ευπαρουσίαστη αλλά μπελαλίδικη. Αυτή η συνταγή είναι των 15 λεπτών, μαζί με τη λάντζα! Και πεντανόστιμη, από χθες το βράδυ έχει μείνει μόνο το 1/3!!!
 
katerina
8. 07-10-2008 11:05
 
Την έφτιαξα την Κυριακή και μέχρι την Δευτέρα το πρωί δεν υπήρχε ούτε ψίχουλο. Πάρααααα πολύ νόστιμη. 
Μια ερώτηση θέλω μόνο να κάνω. Αυτό που γράφεις Ata μου ότι βάζεις το βιτάμ στο πιρέξ να γίνει κρέμα εννοείς, ότι το βάζεις στο φούρνο να λιώσει? Εγώ αυτό κατάλαβα και αυτό έκανα. Πάντως πέτυχε!!
 
Mary
9. 25-04-2009 14:08
 
Απλά τέλεια! Την δοκίμασα με ανανά κομπόστα και πορτοκαλι αντι για μήλο και βγηκε τέλεια! Γλύτωσα και το χρόνο που χρειάζεται για να καθαρίσω τα μήλα! :zzz
 
Elmanaki
10. 26-04-2009 18:02
 
Μα εσύ Elmanaki έκανες μία ολοκαίνουρια συνταγή...ανανά και πορτοκάλι...πολύ ωραία ιδέα..ευχαριστώ για τα σχόλια αλλά ευχαριστώ και για την παραλλαγή... Μαίρη τώρα το διάβασα..έστω και ετεροχρονισμένα ναι πολύ καλά κατάλαβες...το λιώνεις το βούτυρο...
 
ata

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )