Υλικά (για ταψί διαμέτρου 34 εκ.)
- 1 ½ κιλό σάρκα κολοκύθας (καθαρό βάρος χωρίς σπόρια και φλούδα)
- 1 κουταλιά αλάτι
- 6 αυγά
- Ζάχαρη
- Κανέλα τριμμένη
- Καρύδια τριμμένα
- 1 ½ φλιτζ λάδι
- 10 φύλλα για πίττα
Διαδικασία - Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στο τρίφτη του κρεμμυδιού.
- Την τοποθετούμε σε σουρωτήρι προσθέτουμε το αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε για δύο περίπου ώρες να φύγουν τα υγρά της.
- Στραγγίζουμε την κολοκύθα με τα χέρια μας και την βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με 1 φλιτζ λάδι
- Έχουμε έτοιμα τα καρύδια την κανέλα και τη ζάχαρη.
- Αλείφουμε το ταψί με ένα πινέλο με λάδι τοποθετούμε το πρώτο φύλλο να προεξέχει έξω από το ταψί. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και λίγο λάδι ίσα να μην κολλάει το άλλο φύλλο.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο και την ίδια διαδικασία προσθέτοντας και καρύδια.
- Στο επόμενο φύλλο θα αρχίσουμε να προσθέτουμε την κολοκύθα το μείγμα των αυγών και λίγα καρύδια, μια κουταλιά ζάχαρη.
- Αυτή τη διαδικασία θα τη συνεχίσουμε μέχρι να τοποθετήσουμε τα υπόλοιπα φύλλα πλην τριών.
- Στο τελευταίο φύλλο πασπαλίζουμε πάλι με μπόλικη κανέλα.
- Τοποθετούμε τα δύο επόμενα φύλλα αλείφοντας ελαφρά με λάδι.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν και δημιουργούμε κόθρο.
- Χαράζουμε την πίτα με κοφτερό μαχαίρι χωρίς να την κόψουμε εντελώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για μία ώρα.
- Μετά τα πρώτα 15 λεπτά τοποθετούμε πάνω από την πίτα το φύλλο που έχουμε κρατήσει, έτσι η πίτα ψήνεται χωρίς να αρπάξει από πάνω. Στο τελευταία λεπτά του ψησίματος αφαιρούμε το φύλλο. (όποιος θέλει μπορεί να το φάει ραντίζοντάς το με διαλυμένο ζεστό μέλι.)
- Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη μεταφέρουμε σε πιατέλα γιατί στο ταψί θα μαλακώσει από τους υδρατμούς.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 34879 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |