Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθόπιτα γλυκιά Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Παρασκευή, 03/10/08
.jpg_400_06

Υλικά (για ταψί διαμέτρου 34 εκ.)

  • 1 ½ κιλό σάρκα κολοκύθας (καθαρό βάρος χωρίς σπόρια και φλούδα)
  • 1 κουταλιά αλάτιimg_8845_120
  • 6 αυγά
  • Ζάχαρη
  • Κανέλα τριμμένη
  • Καρύδια τριμμένα
  • 1 ½ φλιτζ λάδι
  • 10 φύλλα για πίττα

Διαδικασία

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στο τρίφτη του κρεμμυδιού.
  • Την τοποθετούμε σε σουρωτήρι προσθέτουμε το αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε για δύο περίπου ώρες να φύγουν τα υγρά της.
  • img_8846_120
  • Στραγγίζουμε την κολοκύθα με τα χέρια μας και την βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με 1 φλιτζ λάδι
  • Έχουμε έτοιμα τα καρύδια την κανέλα και τη ζάχαρη.
  • Αλείφουμε το ταψί με ένα πινέλο με λάδι τοποθετούμε το πρώτο φύλλο να προεξέχει έξω από το ταψί. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και λίγο λάδι ίσα να μην κολλάει το άλλο φύλλο.
  • Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο και την ίδια διαδικασία προσθέτοντας και καρύδια.
  • Στο επόμενο φύλλο θα αρχίσουμε να προσθέτουμε την κολοκύθα το μείγμα των αυγών και λίγα καρύδια, μια κουταλιά ζάχαρη.

p1020231_120 p1020232_120 p1020235_120_01 p1020234_120

  • Αυτή τη διαδικασία θα τη συνεχίσουμε μέχρι να τοποθετήσουμε τα υπόλοιπα φύλλα πλην τριών.
  • Στο τελευταίο φύλλο πασπαλίζουμε πάλι με μπόλικη κανέλα.
  • Τοποθετούμε τα δύο επόμενα φύλλα αλείφοντας ελαφρά με λάδι.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν και δημιουργούμε κόθρο.
  • Χαράζουμε την πίτα με κοφτερό μαχαίρι χωρίς να την κόψουμε εντελώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για μία ώρα.
  • Μετά τα πρώτα 15 λεπτά τοποθετούμε πάνω από την πίτα το φύλλο που έχουμε κρατήσει, έτσι η πίτα ψήνεται χωρίς να αρπάξει από πάνω. Στο τελευταία λεπτά του ψησίματος αφαιρούμε το φύλλο. (όποιος θέλει μπορεί να το φάει ραντίζοντάς το με διαλυμένο ζεστό μέλι.)
  • Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη μεταφέρουμε σε πιατέλα γιατί στο ταψί θα μαλακώσει από τους υδρατμούς.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 34879
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 03-10-2008 22:35
 
ουαου !!!!!!!!!!!!! 
τι ωραία πιτα ειναι αυτή !! 
Μπράβο Ξνθή, χαίρομαι πάρα πολύ που μας μαθαίνεις τόσο ωραία πράγματα
 
mb04
2. 04-10-2008 01:40
 
Θα την κάνω οπωσδήποτε. Ξανθη μου άνοιξες την όρεξη. Η γιαγιά μου την κάνει με τραχανά γλυκό , σταφίδες και διάφορα μυριστικά. Η δική σου μου φαίνεται καλύτερη γιατί την άλλη την έχω βαρεθεί κιόλας.
 
voula
3. 04-10-2008 19:33
 
Ξανθή η κολοκυθόπιτα είναι η αγαπημένη μου πίτα, μόνο που στα μέρη μου δεν βάζουμε αυγά. Πολύ θα ήθελα να την δοκιμάσω και έτσι. Σε ευχαριστούμε για την συνταγή :)
 
xrysa
4. 12-12-2008 14:19
 
Ημουν σίγουρη ότι η αναζήτηση θα με οδηγούσε εδώ! Ε, αφού είδα το όνομά σου είπα -ΕΓΓΥΗΣΗ- και την έφτιαξα! Έγινε πολύ νόστιμη, ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα σαν γεύση και φυσικά θα την ξαναφτιάξω!
 
Aithra
5. 09-01-2009 22:43
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ?
 
MARO08
6. 10-01-2009 10:56
 
MARO08 μπορείς να δεις συνταγή  
εδώ 
 
Ωραία πίτα Ξανθή μου.
 
rena
7. 10-01-2009 18:56
 
MAROO8 αν θέλεις αρμυρή πίτα μπορείς να παραλείψεις κανέλα ζάχαρη καρύδια να προσθέσεις τυρί φέτα και όλη την άλλη διαδικασία ίδια. 
Έτσι θα έχεις μια υπέροχη αρμυρή κολοκυθόπιτα!! Καλή επιτυχία!!
 
xanthibax
8. 13-01-2009 11:32
 
Μπράβο Ξανθή γειά στα χέρια σου.Αν και δεν μου αρέσει η γλυκιά κολοκυθόπιτα και γενικά στην οικογένεια μου δεν την τιμάμε οφείλω να πω πως είσαι καλλιτέχνης. :zzz
 
atalanth
9. 21-10-2013 12:01
 
την εκανα ωραια συνταγη αλλα οχι πολυ γλυκεια.εχω προσθεσει και σταφιδες αλλα μου φαινετε αγλυκη.ηθελε και αλλη ζαχαρη.
 
myl

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/02/13 )