Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Naan bread Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 05/10/08
Ευρετήριο άρθρου
Naan bread
Σελίδα 2
p1020261_400

Στην κυριολεξία Naan σημαίνει ψωμί
Το Naan μοιάζει με ψωμί πίτα με καταγωγή από την Κεντρική Ασία.
Πολύ πρόσφατα έχει διαδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της δημοτικότητας της Ινδικής κουζίνας από τους Βρετανούς.
Συνήθως σερβίρεται ζεστό με βούτυρο ή γεμιστό με κιμά ή αρνίσιο κρέας διάφορα καρυκεύματα ή ακόμη με σταφίδες και καρύδια.

Υλικά
  • 1κουταλάκι μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1κουταλιά της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Διαδικασία
Σε μικρό μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 5 λεπτάp1020256_120_01

Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό σημείο να φουσκώσει.

Πλάθουμε σε πίτες πλατιές μακρόστενες ή στρογγυλές

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

p1020257_120

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καρυκεύματα στη ζύμη όπως κολίανδρο σκόνη ή σκόρδο σκόνη.

Η ιδέα ήταν των παιδιών μας που ζουν στην Αγγλία και η συνταγή αναζητήθηκε από τον ιστότοπο videojug


Προσθήκη ως Αγαπημένο (91) | Εμφανίσεις: 67062
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 06-10-2008 08:11
 
Τέλειο....τα παιδάκια μου τρελαίνονται για αυτά τα ψωμάκια αλλά δεν ήξερα πως τα φτιάχνουν. Σ' ευχαριστώ πολύ Xanthibax. :zzz
 
Line
2. 06-10-2008 10:01
 
Ξανθή είσαι χρυσοχέρα.
 
sgr
3. 06-10-2008 10:10
 
Τέλεια! Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω οπωσδήποτε.
 
Ranja
4. 06-10-2008 11:51
 
Δείχνουν όνειρο !! ζεστά θα είναι τέλεια!!!
 
MB04
5. 06-10-2008 15:02
 
Το σημαντικό όλων είναι ότι γίνονται γρήγορα το πολύ 40 λεπτά κι έχεις ζεστά ψωμάκια.Σήμερα δοκιμάσαμε ένα για Σάντουιτς κι ήταν πολύ ωραίο και κρύο.
 
xanthibax
6. 07-10-2008 10:52
 
Καλέ τι ωραία ψωμάκια είναι αυτά. Θα βάλω τον φούρναρη σε μπελάδες μάλλον!! (Εγώ δεν ασχολούμαι με ψωμιά εφόσον υπάρχει ο «ειδικός» στο σπίτι). :zzz :zzz
 
Mary
7. 28-10-2008 10:01
 
Καταπληκτικά, γειά στα χέρια σου!Όπως όλα όσα κάνεις βεβαίως.
 
Nena
8. 04-04-2009 16:49
 
Μόλις τα έκανα και είναι υπέροχα, τα μισά τα έκανα με σκόνη σκόρδου. Υπέροχα!!! Μπράβο Ξανθή μου!! Σ'ευχαριστώ!!!
 
Cindy30
9. 17-12-2009 00:03
 
μπραβω κοριτσακι μου τελεια η συνταγη σου
 
xristina1988
10. 24-01-2010 22:49
 
ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΥΝΤΟΜΑ!
 
SELINI
11. 06-11-2010 15:44
 
Ξανθή ΠΑΝΤΑ πρωτότυπες οι συνταγές σου - ΠΑΝΤΑ όμως! 1000 μπράβο!
 
linmak88
12. 06-11-2010 16:09
 
linmak88 κατ΄αρχήν να σε ευχαριστήσω πολύ για τις επισκέψεις στις συνταγές μου και για τις ωραίες ευχές σου. 
Όσο για την πρωτοτυπία προσπαθώ αν και νομίζω ότι σε αυτό το site υπάρχουν πολύ αξιόλογα άτομα που πρωτοτυπούν εκτός από μένα. 
Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ.
 
xanthibax
13. 09-11-2010 22:10
 
Πολύ ωραία ψωμάκια και ειδικά για τα μικρούλια στο σχολείο! Τα έκανα σήμερα και πήραν τις καλύτερες κριτικές απο τους μικρούς δοκιμαστές! Ευχαριστούμε! :)
 
Tonni
14. 09-11-2010 22:17
 
Tonni ευχαριστώ πάρα πολύ κι εγώ ιδιαίτερα τους μικρούς δοκιμαστές!!
 
xanthibax
15. 26-02-2011 21:44
 
Θέλω να δοκιμάσω να τα φτιαξω , αλλά ήθελα να ρωτησω η μαγιά ειναι σε σκονή ή φρεσκια? Ευχαριστώ
 
m54


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 29/11/08 )