Υλικά
- 2,5 -3 κούπες αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν (κοφτό)
- 1 πακέτο βούτυρο (250gr) ή μισό μισό με μαργαρίνη
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλλα
- 1 κούπα ζάχαρη καστανή βάζω εγώ , εσείς βάλτε και άσπρη
- 1 κρόκο αυγού
- ½ κούπας τριμμένο φουντούκι ή σταφίδες
Εκτέλεση Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη ν΄ασπρίσει και ν΄αφρατέψει. Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω για λίγο ακόμα. Μετά προσθέτω το αλεύρι , το αλάτι , την κανέλλα , το μπεικιν και το φουντούκι και ζυμώνω απαλά ώσπου να πετύχω μια ζύμη εύπλαστη . Παίρνω μπαλάκι και τα πατώ με το χέρι να πλατύνουν. Τοποθετώ σε λαμαρίνα με λαδόκολλά και τα τρυπάω με το πιρούνι. Ψήνω στους 180οC για 20΄ περίπου στη μεσαία σχάρα. Αν θέλω πασπαλίζω και με ζάχαρη. Σημείωση : εσείς κάντε τα λίγο μικρότερα εγώ βαριόμουνα να ψήσω και δεύτερο ταψί και τα έκανα σε μέγεθος μερίδας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (43) | Εμφανίσεις: 24171 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |