Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κανταΐφι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Rena   
Δευτέρα, 06/10/08
dsc00079_400
Υλικά
  • 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλλα
Σιρόπι
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 61/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 ξυλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • ¼ φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χωρίζουμε το φύλλο κανταϊφιού σε 5 ίσα μέρη και μετά το καθένα από αυτά σε 6 κομμάτια.

Ανακατεύουμε ξηροκάρπια, ζάχαρη, κανέλλα και φρυγανιά σε ένα μπωλ. Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλο κι αφού βουτυρώσουμε με το λειωμένο βούτυρο γεμίζουμε με 1 κουταλιά (σούπας) από τα υλικά μας.

Τυλίγουμε σε ρολάκι κλείνοντας τις άκρες δεξιά κι αριστερά για να μη φύγει η γέμιση. Τυλίγουμε χαλαρά-όχι σφιχτά. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα.

Βάζουμε τα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψάκι και περιχύνουμε με το λειωμένο βούτυρο.Ψήνουμε για 30 λεπτά το γλυκό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και για άλλα 30 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο το βράζουμε για 5-7 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κανταΐφι (κρύο γλυκό-ζεστό σιρόπι) σιγά σιγά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 8080
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 07-10-2008 08:13
 
Το κανταΐφι είναι το αγαπημένο μου σιροπιαστό γλυκό!! Μπράβο Ρένα!! :zzz
 
vago
2. 07-10-2008 09:56
 
Ωχ Ρένα πρωί πρωί τι μου κάνεις ? 
Ωραία κλασσική συνταγή
 
sgr
3. 07-10-2008 10:56
 
Αμάν βρε Ρένα πρωινιάτικα. :upset :upset :upset Και μένα μου αρέσει το κανταϊφι αλλά το θεωρώ λίγο μπελά (γεμίζω τον τόπο κλωστούλες και τριμμένους ξηρούς καρπούς). Εγώ το κάνω με γέμιση από φιστίκι Αιγίνης. Γίνεται εξίσου καλό!!
 
Mary
4. 07-10-2008 11:58
 
rena etoimasou na kaneis allo ena tapsi giati molis efaga ta 2 teleytaia kommatia
 
hurricane1966
5. 07-10-2008 13:42
 
Δεν μου λές Ρενάκι, γίνεται αρκετά γλυκό το σιρόπι ? στα σιροπιαστά μ'αρέσει να μην είναι νερουλό το σιρόπι. :zzz
 
mb04
6. 07-10-2008 13:48
 
Ουάου!! 
Καλέ τι κανταίφ είναι αυτο;Εγω θα το έκανα κομπλέ με μια μπάλα παγωτό απο δίπλα!
 
al1975
7. 07-10-2008 14:08
 
Μαράκι δε γίνεται νερουλό το σιρόπι. Αντιθέτως βγαίνει πολύ καλά δεμένο. Μελώνει πολυ όμορφα και έχει κι αυτή τη βουτυράτη γεύση. Αγγελική σωστή σε βρίσκω, παγωτάκι από δίπλα ε? :upset
 
rena
8. 07-10-2008 14:47
 
Ρένα ένα κομμάτι και για μένα που δεν φτιάχνω τέτοιου είδους γλυκά, Μπορούμε να κάνουμε ανταλλαγή με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα!!!
 
xanthibax
9. 07-10-2008 17:09
 
Ξανθή κοπιασε να σε γλυκάνω και χωρίς ανταλλαγή. Βεβαίως δεν εννοώ ότι θα με χάλαγε είτε γλυκάκι είτε μαρμελάδα από τα χεράκια σου :grin Απλά είπα να φανώ λίγο διακριτική :grin
 
rena
10. 08-10-2008 08:21
 
Αμαν πια βρε Αγγελική με τις υπερπαραγωγές σου!! :eek
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/11/12 )