Υλικά
- 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλλα
Σιρόπι
- 4 φλιτζάνια νερό
- 61/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
- 2 ξυλάκια κανέλλα
- 1 κουταλάκι μέλι
- ¼ φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χωρίζουμε το φύλλο κανταϊφιού σε 5 ίσα μέρη και μετά το καθένα από αυτά σε 6 κομμάτια. Ανακατεύουμε ξηροκάρπια, ζάχαρη, κανέλλα και φρυγανιά σε ένα μπωλ. Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλο κι αφού βουτυρώσουμε με το λειωμένο βούτυρο γεμίζουμε με 1 κουταλιά (σούπας) από τα υλικά μας. Τυλίγουμε σε ρολάκι κλείνοντας τις άκρες δεξιά κι αριστερά για να μη φύγει η γέμιση. Τυλίγουμε χαλαρά-όχι σφιχτά. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα. Βάζουμε τα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψάκι και περιχύνουμε με το λειωμένο βούτυρο.Ψήνουμε για 30 λεπτά το γλυκό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και για άλλα 30 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο το βράζουμε για 5-7 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κανταΐφι (κρύο γλυκό-ζεστό σιρόπι) σιγά σιγά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 9812 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |