Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Muffins γλυκά και αλμυρά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Rena   
Δευτέρα, 06/10/08
dsc00039_400
Bασική ζύμη για γλυκά muffins
  • 240 γρ αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 2 κουταλάκια κοφτά μπεικιν
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 80 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ γιαούρτι
  • βούτυρο για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά και κατόπιν όλα τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στα πρώτα. Βάζουμε τη ζύμη στα βουτυρωμένα φορμάκια έως τη μέση γιατί φουσκώνουν και ψήνουμε για 20 λεπτά. Εναλλακτικά γεμίζουμε τις θήκες με τα ειδικά χαρτάκια και ψήνουμε εκεί (πάλι βουτυρώνουμε τα χαρτάκια).

Τα γλυκά muffins μπορούν να γεμιστούν με κομμάτια σοκολάτας, τριμμένο μήλο και κανέλλα, μπανάνες, κεράσια, σταφίδες, αμύγδαλα κλπ. Αν επιλέξουμε να κάνουμε muffins με μαρμελάδα ή ένα μεγάλο κομμάτι σοκολάτας στο καθένα (αντί για νιφάδες) αυτά μπαίνουν αφού ρίξουμε τη ζύμη στις φόρμες για να μην κάτσουν κατά το ψήσιμο. Δηλαδή κάνουμε γουβίτσα και ρίχνουμε τη μαρμελάδα, ενώ τη σοκολάτα τη βάζουμε καρφωτά και μέσα.

Βασική ζύμη για αλμυρά muffins
Ότι και παραπάνω αλλά χωρίς την προσθήκη ζάχαρης

Ίδια διαδικασία με τα παραπάνω. Ψήνονται επίσης σκέτα ή με την προσθήκη διαφόρων υλικών. Αυτά που φτιάχνω συνήθως περιέχουν :

  • φέτα
  • ή κολοκυθάκι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, κρεμμύδι, φέτα,
  • ή φέτα, ρίγανη, ελιές
  • ή διάφορα αλμυρά χοντροκομμένα τυριά
  • ή κίτρινα τυριά με μπέηκον

Η φωτογραφία αφορά αλμυρά muffins με κολοκύθι και φέτα. Δυστυχώς αυτή που δείχνει το αποτέλεσμα μετά δεν βγήκε. Επιφυλάσσομαι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 20357
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 07-10-2008 08:18
 
Τα έφτιαξα και το μόνο πρόβλημα ήταν ότι βγήκαν λίγα ;) ! Πεντανόστιμα και γρήγορα!!
 
vago
2. 07-10-2008 08:49
 
Θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα! ;) Θα σου στείλω και φωτο όταν μάθω βέβαια. :grin :grin
 
atalanth
3. 07-10-2008 09:54
 
Μπράβο Ρενάκι. 
Μου έδωσες ιδέα τώρα, να τα φτιάχνω όποτε ζητάνε στο σχολείο κάτι από τον καθένα για τα παρτάκια που κάνουν. Αλμυρά καλύτερα με λίγο ζαμπόν και τυράκια. 
Πανεύκολα και γρήγορα όπως λέει και η Βάγγο.
 
sgr
4. 07-10-2008 13:40
 
Βρε Ρενάκι, τι ωραία που τα έχεις φτιάξει !! για πες μου όμως δεν σου κολλάνε μέσα στα χαρτάκια, εγω μια φορά που τα έβαλα εκεί έγιναν χάλια, για δώσε μας το μυστικό.
 
mb04
5. 07-10-2008 13:47
 
Ρε πως φαίνοναι οι χρυσοχέρες! 
Μπράβο Ρενάκι!
 
al1975
6. 20-10-2008 12:21
 
Ρένα τα έφτιαξα και είναι καταπληκτικά και πανεύκολα! (Τώρα κατάλαβα γιατί τα πέτυχε η Βάγγο, χιχιχιχιχ) 
Τα έκανα με κομάτι κουβερτούρας στη μέση. Παρ΄ όλο που το εβάλα επάνω πάλι στον πάτο πήγε αλλά όπως κατάλαβες δεν μας κακόπεσε!!!! Τα έχω βγάλει και φωτο. Κάποια στιγμή θα τα βάλω (ελπίζω)
 
IRINI
7. 20-10-2008 14:04
 
Ειρήνη δεν θέλω αηδίες! :x
 
vago
8. 20-10-2008 15:26
 
Μπραβο Ρηνιώ. Καλοφάγωτα. Να μας βάλεις και φωτο να τα καμαρώσουμε :)
 
rena
9. 20-10-2008 15:54
 
Αμα θέλει αυτο το κορίτσι παπάδες κανει!!
 
al1975
10. 13-11-2008 18:24
 
 
τελικά κατάφερα να τη βάλω τη φωτο!! :)
 
irini
11. 01-07-2012 16:03
 
Μπραβο ρενα.Με ενα σμπαρο δυο τρυγονια που λενε.Γλυκα και αλμυρα.Και την διαφορα την κανει το γιαουρτι.Οπου και να το χρησιμοποιησουμε,κανει μακροθεν την διαφορα ,κυριως στα γλυκα.Πολυ ωραια η συνταγη σου.Αντε,κι'αλλες τετοιες.
 
puma

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/12/09 )