φωτογραφία από το μέλος : Mary ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
- 1 κιλό κιμά ανάμικτο
- 5 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι ή στον χοντρό τρίφτη
- 1 χούφτα φρυγανιά
- 1 αυγό
- 2 ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη ή ντοματάκια κονσέρβας
- αλάτι - πιπέρι - ελάχιστη ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1/2 φλιτζάνα ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνες ντομάτα φρέσκια τριμμένη στον χοντρό τρίφτη ή κονσέρβα
- 1-2 καυτερές πιπεριές σε ροδέλες λεπτές
- αλάτι
ΥΠΟΛΟΙΠΑ
- πίτες για σουβλάκια
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με την πιπεριά και μόλις αρχίζει να τσιγαρίζεται ρίχνουμε μέσα την ντομάτα , το αλάτι και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα.Στην συνέχεια ψήνουμε τα μπιφτέκια αφού τα πλάσουμε σε μπαστούνια. Μόλις ψηθούν τα μπιφτέκια ψήνουμε τις πίτες ελαφρά αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει λίγο. Τέλος βάζουμε σε ένα πιάτο πρώτα μία πίτα μετά 3-4 ανάλογα το μέγεθος μπιφτέκια από πάνω βάζουμε αρκετό γιαούρτι ώστε να απλωθεί καλά πάνω από τα μπιφτέκια και τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα. Συνοδεύεται και με πατάτες.
Βάζοντας το γιαούρτι μετριάζεται η καυτερή σάλτσα και δεν καίει πάρα πολύ. Γι'αυτό ανάλογα το πόσο καυτερό το θέλει ο καθένας βάζει και το γιαούρτι. Επίσεις το γιαούρτι να μην είναι παγωμένο να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο 1 ώρα πριν. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σας βάλω και φωτογραφία αλλά μου έριξε η μικρή την μηχανή και έχει μπλοκάρει. Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 13546 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |