Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Πατάτες φούρνου Νο.02 (με κρεμμύδια και βαλσάμικο)
Πατάτες φούρνου Νο.02 (με κρεμμύδια και βαλσάμικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Scoogy   
Σάββατο, 11/10/08
p1020251_400

Αυτή η συνταγή την είχα δει σε μία εκπομπή του Jamie Oliver και είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό πιάτο.

Υλικά:
  • 1,5 κ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μισοφέγγαρα
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • τα φυλλαράκια από ένα ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο ή λιωμένο
  • 5 μέτρια κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα) καραρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 350 ml βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση:

Προθερμένεται τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις μαγειρεύεται για οχτώ λεπτά. Τις στραγγίζεται και τις κρατάτε στην άκρη.

Παίρνετε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μία στρώση και το ζεστένεται στο μάτι της κουζίνας. Όταν ζεσταθεί προσθέτεται το λάδι, το βούτυρο το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πατάτες
και τις ανακατεύετε να πάρουν γεύση από όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και όλο το βαλσάμικο ξύδι και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά στο μάτι για να μειωθεί λίγο το ξύδι. Τοποθετήστε το ταψί στο πάνω ράφι του φούρνο και ψήστε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι οι πατάτες και τα κρεμμύδια να γίνουν σκούρα και τραγανά. Ανακατεύεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αν δείτε ότι το ξύδι έχει αρχίσει να σώνεται και οι πατάτες δεν έχουν ψηθεί ακόμη προσθέστε λίγο νερό το οποίο θα σπάσει λίγο και την έντονη γεύση του ξυδιού.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (32) | Εμφανίσεις: 19364
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 12-10-2008 00:13
 
πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα συνταγη!! 
μιαμμ...ευχαριστουμε
 
margarita79
2. 12-10-2008 09:11
 
Πρωτότυπη συνταγή για πατάτες φούρνου.
 
vago
3. 12-10-2008 11:07
 
Είναι πεντανόστιμες οι πατάτες έτσι και κάτι το διαφορετικό από τις συνηθισμένες. 
Και εγώ από κει το είχα δει, τις έφτιαξα και ήταν τέλειες.Μπράβο Scoogy. :)
 
Line
4. 13-10-2008 08:36
 
Οι αγαπημένες μου πατάτες! 
Μην τρομάξετε καθόλου απο την ποσότητα του βαλσάμικου, δινει πολύ γλύκα, μπράβο scoogy!!
 
al1975
5. 13-10-2008 10:02
 
Ενδιαφέρουσα συνταγή όντως.
 
sgr
6. 13-10-2008 11:46
 
Πολύ καλή όντως η συνταγή σου Άρτεμη. Μόνο το σκορδάκι μου πέφτει κομματάκι πολύ. Αν βάλω λιγότερο (1-2 σκελίδες) θα πειράξει?
 
Mary
7. 13-10-2008 14:28
 
το σκόρδο σε κάθε συνταγή πιστεύω πάει ανάλογα με το τι μπορεί να αντέξει και το στομάχι μας, χωρίς βέβαια να το παρακάνουμε κιόλας για όσους τους αρεσει η γεύση του. Όσο για την ποσότητα του βαλσάμικου μπορείτε πάντα να μαλακώσετε τη γεύση προσθέτοντας λίγο νερό προς το τέλος. Και καλή σας όρεξη!!
 
Scoogy
8. 05-03-2010 02:30
 
Μπορούμε να βάλουμε και κοτόπουλο να ψηθεί μαζι με τις πατάτες ή μήπως δεν ταιριάζει?
 
Angelina247
9. 05-03-2010 10:14
 
Angelina247 δεν ξέρω κατά πόσο θα ταιριάζει το κοτόπουλο σε αυτή τη συνταγή λόγω της μεγάλης ποσότητας του βαλσάμικου. Αν το βάλεις ολόκληρο δεν ξέρω αν θα προλάβει κιόλας να ψηθεί στον ίδιο χρόνο με τις πατάτες. Αν το βάλεις σε κομμάτια ρισκάρεις να ρουφήξουν πολύ ξύδι και να μην τρώγεται μετά ευχάριστα. Η επιλογή δική σου!!
 
scoogy

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός