Αυτή η συνταγή την είχα δει σε μία εκπομπή του Jamie Oliver και είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό πιάτο. Υλικά: - 1,5 κ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μισοφέγγαρα
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 200 γρ. βούτυρο
- τα φυλλαράκια από ένα ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο ή λιωμένο
- 5 μέτρια κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα) καραρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 350 ml βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση: Προθερμένεται τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις μαγειρεύεται για οχτώ λεπτά. Τις στραγγίζεται και τις κρατάτε στην άκρη.
Παίρνετε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μία στρώση και το ζεστένεται στο μάτι της κουζίνας. Όταν ζεσταθεί προσθέτεται το λάδι, το βούτυρο το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε να πάρουν γεύση από όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και όλο το βαλσάμικο ξύδι και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά στο μάτι για να μειωθεί λίγο το ξύδι. Τοποθετήστε το ταψί στο πάνω ράφι του φούρνο και ψήστε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι οι πατάτες και τα κρεμμύδια να γίνουν σκούρα και τραγανά. Ανακατεύεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αν δείτε ότι το ξύδι έχει αρχίσει να σώνεται και οι πατάτες δεν έχουν ψηθεί ακόμη προσθέστε λίγο νερό το οποίο θα σπάσει λίγο και την έντονη γεύση του ξυδιού. Προσθήκη ως Αγαπημένο (32) | Εμφανίσεις: 21856 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |