Φαγητό ιδιαίτερα χοληστερονούχο που το φτιάχνω συνήθως σε τραπέζια. Αυτή η δόση είναι για πολύ πολύ μεγάλο πιρέξ.
Υλικά - 2 πακέτα λιγκουίνι
- 1 κιλό διάφορα τυριά τριμμένα (κασέρι, έμενταλ, γκούντα, ένταμ)
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. μπέικον
- 2 κουταλιές βούτυρο
|
| Εκτέλεση Βράζουμε τα λιγκουίνι σε λιγότερο χρόνο από ότι προτείνει το πακέτο. Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν χωρίς να τους ρίξουμε καθόλου λιπαρή ουσία. Τσιγαρίζουμε το μπέικον χωρίς βούτυρο, και το στραγγίζουμε από το λίπος του. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πιρέξ με τις 2 κουταλιές βούτυρο. Στρώνουμε τα μισά λιγκουίνι, ρίχνουμε το μπέικον και σκεπάζουμε με τα μισά τυριά. Βάζουμε τα υπόλοιπα λιγκουίνι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά. |
|
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία θέση, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ή μέχρι πάρει χρώμα). Προσθήκη ως Αγαπημένο (45) | Εμφανίσεις: 43539 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |