Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Σουφλέ ζυμαρικών Νο.01 με ποικιλία τυριών
Σουφλέ ζυμαρικών Νο.01 με ποικιλία τυριών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 12/10/08
pa110006_400

Φαγητό ιδιαίτερα χοληστερονούχο που το φτιάχνω συνήθως σε τραπέζια. Αυτή η δόση είναι για πολύ πολύ μεγάλο πιρέξ.

Υλικά
  • 2 πακέτα λιγκουίνι
  • 1 κιλό διάφορα τυριά τριμμένα (κασέρι, έμενταλ, γκούντα, ένταμ)
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. μπέικον
  • 2 κουταλιές βούτυρο
pa110001_400
Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε λιγότερο χρόνο από ότι προτείνει το πακέτο. Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν χωρίς να τους ρίξουμε καθόλου λιπαρή ουσία.
Τσιγαρίζουμε το μπέικον χωρίς βούτυρο, και το στραγγίζουμε από το λίπος του. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πιρέξ με τις 2 κουταλιές βούτυρο. Στρώνουμε τα μισά λιγκουίνι, ρίχνουμε το μπέικον και σκεπάζουμε με τα μισά τυριά. Βάζουμε τα υπόλοιπα λιγκουίνι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά.

pa110003_400

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία θέση, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ή μέχρι πάρει χρώμα).


Προσθήκη ως Αγαπημένο (44) | Εμφανίσεις: 40565
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 13-10-2008 10:04
 
Μπόμπα θερμίδων, αλλά πεντανόστιμο. 
Για τέτοιο φαί μπορώ να μαγαριστώ άνετα και χωρίς καμμία ενοχή.
 
sgr
2. 13-10-2008 13:05
 
Μπορείτε να το τρώτε κορίτσια κι αγόρια για να μετράμε κι εμείς τη χοληστερίνη σας (τι κλέφτες θα γίνουμε;;) 
Μαίρη καταπληκτικό το σουφλέ σου το φτιάχνω κι εγώ αλλά σε πιο λάιτ μορφή
 
xanthibax
3. 13-10-2008 13:32
 
Aγαπημένο φαγητό των '90s και πολύ αμαρτωλό. 
Η μητέρα μου ως παραδοσιακή δεν το έκανε αλλά η νονά μου που έμενε δίπλα το έφτιαχνε συχνά πυκνά και το τσάκιζα, το έκανε με λαζάνια και έβαζε και φέτα και το έλεγε καρμπονάρα. 
Θυμάμαι κάτι κομματάρες τίγκα στην κρέμα και στο τυρί!! 
Τωρα πια και να το φάω με πειράζει πολύ και με λιγώνει. 
Αλλά θα το θυμάμαι πάντα με νοσταλγία ειδικά εκείνη την λαχτάρα που είχα για να βγει το ταψί απο το φούρνο και μου φαινόταν το ωραιότερο φαγητό.
 
al1975
4. 15-10-2009 14:37
 
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ? ΖΥΜΑΡΙΚΟ ? 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
mecano
5. 15-10-2009 16:32
 
Ναι Mecano το λιγκουίνι είναι ζυμαρικό. Το σχήμα του είναι πλατύ όπως η ταλιατέλες αλλά πιο λεπτό.
 
Mary
6. 18-10-2009 06:58
 
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΥ mary
 
mecano
7. 28-01-2010 13:27
 
Το σουφλέ σου, Μαιρούλα, δοκιμάστηκε χθές :) ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ :zzz Χαλάλι & οι χοληστερίνες & τα τριγλικερίδια :grin , πέρασε στ΄αγαπημένα ;)
 
joannoula
8. 23-03-2010 14:08
 
Υπέροχο εγινε γλυφαμε και τα δαχτυλα μας εμεις!!!! :zzz :)
 
tasito
9. 24-03-2010 00:02
 
Χαίρομαι κορίτσια που σας άρεσε! Εγώ πάντως το κάνω σπάνια γιατί είναι μπουκιά και αμαρτία!
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )