Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Tres Leches (Μεξικάνικο γλυκό με τρια γάλατα)
Tres Leches (Μεξικάνικο γλυκό με τρια γάλατα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Lydia   
Τρίτη, 05/06/07
Συστατικά:
  • 1 1/4 κούπα φαρίνα
  • 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 κούπα βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 κούπα γάλα 3.5% λιπαρά
  • 1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά σούπας ρούμι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ένα σιρόπη καραμέλας εμπορίου
Παρασκευή:
Σε ένα μπόλ ανακατεύω αλέυρι με baking powder και το αλάτι. Σε άλλο μπόλ ανακατεύω βούτυρο με ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνω ένα ένα τα αυγά. Προσθέτω σε αυτό το μείγμα και μισό ποτήρι γάλα. Ρίχνουμε σίγα σιγά στο μείγμα του αλευριού το παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχουμε σε ταψάκι τετράγωνο και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ακολουθώντας την ίδια πρακτική (ξέρετε οδοντογλυφίδα...) Αφήνουμε να κρυώσει το κεϊκ έως θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύω καλά τα γάλατα και το ρούμι και το ρίχουμε σιγά σιγά πάνω στο κεϊκ που έχει κρυώσει στο οποίο έχουμε κάνει τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να τραβήξει καλύτερα το μείγμα των γαλάτων.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Μετά το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω μια στρώση από καραμέλα. Το τρώμε με το κουτάλι από το ταψί.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10514
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 10-09-2010 02:27
 
Αυτό ειναι το απιστευτο γλυκο! 
Για μια εβδομάδα το έτρωγα κάθε μέρα! 
Με την διαφορά οτι το έφαγα στους αγίους σαράντα σε διακοπές με άλλη ονομασία εκεί το έλεγαν τριλεντσε!  
Με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω!!!!!
 
eleni81
2. 01-11-2010 11:04
 
οταν λες φαρίνα εννοείς οποιαδήποτε ή φαριν απ?
 
litba

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/02/11 )