Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μολοχία Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 15/10/08
Ευρετήριο άρθρου
Μολοχία
Σελίδα 2
img_0140_400
Υλικά :
  • 1 κοτόπουλο
  • 1 πακέτο κατεψυγμένη και ψιλοκομμένη μολοχία
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • κόλιανδρο
  • κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός λεμονιού (στο πιάτο μας)
Εκτέλεση :
Βράζουμε το κοτόπουλο με ένα ολόκληρο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο και λίγο κύμινο.

Βάζουμε στην άκρη το κοτόπουλο, σουρώνουμε το ζωμό και τον βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μολοχία και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να γίνει μία πηχτή σούπα.

Σε ένα τηγνάκι, καβουρδίζουμε με 1-2 κ.σ. φυτίνη 1 κοφτή κουταλιά κόλιανδρο και 3-4 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες. Μόλις πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε στη σούπα μας, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε να αρωματίσουν τη σούπα μας.

Σερβίρουμε με ρύζι με καβουρδίσμένο φιδέ και βραστό κοτόπουλο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 18451
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 15-10-2008 21:10
 
Πρωτότυπη συνταγή! Πιστεύω ότι θα είναι νόστιμη αν και με χαλάει λίγο το χρώμα :x .
 
vago
2. 15-10-2008 21:16
 
Τώρα αν πω ότι δεν ξετρελάθηκα που την είδα, θα σε προσβλείνω??? :upset :upset
 
Mary
3. 15-10-2008 21:46
 
Ας πούμε ότι το χρώμα δεν μας πειράζει 
Τι γεύση έχει αυτή η μολοχία και που μπορεί κανείς να τη βρεί;;;
 
xanthibax
4. 15-10-2008 22:13
 
Να ρωτήσω, όταν λέμε κατεψυγμένη μολοχία εννοούμε κατεψυγμένη μολόχα όπως το λουλούδι?? :roll
 
vago
5. 15-10-2008 23:53
 
Το χρώμα με χαλάει πολύ :upset :sigh αλλά τι εννοείς όταν λες μολοχία?Μπορεί να είναι και κάι καλό και να εξαιρέσουμε το χρώμα....... ξέρω και εγώ μην καταδικάσουμε την συνταγή χωρίς να την έχουμε καταλάβει. :roll
 
Line
6. 16-10-2008 10:31
 
Είναι πολύ ωραίο φαγητάκι, μην κρίνετε από το χρώμα. Χορταράκι είναι η μολοχία, γι' αυτό βγαίνει τόσο πράσινο. Λεπτομέρειες για το πού το βρίσκει κανείς θα σας πει η sgr, πάντως επειδή το έχω δοκιμάσει σας διαβεβαιώνω ότι είναι ένα νοστιμότατο αιγυπτιακό πιάτο. Με αραβικές πιτούλες κάνεις και "βούτες" στη σούπα... μιαμ μιαμ!
 
katerina
7. 16-10-2008 11:13
 
θα το βρείτε ειτε το καλοκαίρι σε κάποιες λαϊκές αγορές, είτε σε μινι μάρκετ αλλοδαπών στα ψυγεία με τα κατεψυγμένα τους. Είναι σαφώς προτιμότερο να αγοράσει έτοιμη κομμένη κανείς τη μολοχία, παρά να κάτσει να την ξεπουπουλίσει και μετά να την κόψει με τη μαχράτα το ειδικό μαχαίρι σαν το μπουγατσομάχαιρο. 
Δε νομίζω να τη φτιάξει καμμιά σας αυτή τη συνταγή, εκτός αν την έχει ήδη δοκιμάσει. Αν τυχει πάντως και τη βρείτε μπροστά σας, ξεπεράστε το χρώμα και την υφή της (χιχιιχι) και δοκιμάστε.
 
sgr
8. 16-10-2008 14:06
 
Eίναι μια μονο μια, ονειρεμένη μολοχίααα!! 
Εμένα δεν με χαλάει τίποτα ουτε το χρώμα ούτε η υφή! 
Να με καλέσεις να το φάω!
 
al1975
9. 16-10-2008 15:14
 
Αυτό στο υπόχομαι Αγγελικούλα.
 
sgr
10. 16-10-2008 20:27
 
Λοιπόν sgr εγώ αν την βρω την μολοχία θα την φτιάξω και ας μην την έχω δοκιμάσει γιατί είμαι τολμηρό άτομο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα την βρω εδώ στα Χανιά. Βλέπεις εδώ υστερούμε σε πολλά πράγματα.Πάντως θα ψάξω αυτό είναι σίγουρο. ;)
 
Line
11. 16-10-2008 23:40
 
Δεν μου κάνει εντύπωση το χρώμα. Και σπανάκι να ήταν, κάπως έτσι θα έβγαινε, έτσι δεν είναι? Δεν έχω ιδέα από αιγυπτιακό φαγητό, όταν τη φτιάξεις για την Αγγελική, θέλω κι εγώ! :)
 
Ranja
12. 17-10-2008 10:00
 
ΟΚ κορίτσια. 
Μόνο μη μου τρομάξετε όταν θα σηκώσετε το κουτάλι από το πιάτο :grin
 
sgr
13. 18-10-2008 08:58
 
Εγώ τρώω μολοχία στην Αίγυπτο και είναι πολύ νόστιμη. Αντί για ζωμό κοτόπουλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ζωμός κρέατος. Στην Αίγυπτο πουλιέται συνήθως φρέσκια αλλά υπάρχει και αποξηραμένη ή καταψυγμένη. Δεν ξέρω σε τι μορφή έρχεται στην Ελλάδα. Πάντως δεν είναι το φυτό που λέμε μολόχα στην Ελλάδα και βγάζει πολύχρωμα λουλούδια. Η σούπα έχει μεγάλο ιξώδες, αλλά η γεύση αποζημιώνει.
 
flora11
14. 20-10-2008 10:30
 
Ακριβώς έτσι Φλωρα11. 
Εδώ τη ζητάς στη λαική μολοχία(αν και ελάχιστες λαικές την έχουν).
 
sgr
15. 26-08-2010 12:37
 
Γεια σας παιδεια, Αν και καθυστερημενος 2 χρονια που γραφω στην στείλη αυτή, ομολογώ πως θα έκανα τα ΠΑΝΤΑ για ενα πιάτο ΜΟΛΟΧΙΑ αυτη την στιγμη.  
Είναι αιγυπτιακό φαγητό και το γνωριζω επιδει οι γονεις μου είναι ελληνες της Αιγύπτου, και το τρώμε τακτικά ειδικα καλοκαίρι που είναι φρέσκα η μολοχα. 
 
δοκιμάστε την , και είναι και πολυ υγειηνή. 
 
τώρα παω σπίτι να την φάω :grin
 
andys


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/10/08 )