Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ζαμπονοκασερόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από akkat   
Τετάρτη, 15/10/08
Υλικα
  • 1 πακετο φύλλο σφολιάτα (το πακετο που εχει δυο χοντρα φυλλα μεσα)
  • 16 φετες ζαμπόν
  • 16 φέτες τυρι ενταμ ή έμενταλ
  • 1/2 κιλό κασέρι τριμμενο
  • 4 αυγα
  • 4 κουταλιες γάλα και λίγο βουτυρο
Εκτέλεση :

Αφου ξεπαγωσουν καλα τα φυλλα παίρνουμε το ενα απο τα δυο το ανοιγουμε και στρωνουμε πανω του τις φέτες τυρι (χωράει 6 φέτες τυρι και 2 κομμενες).
Στην συνεχεια στρωνουμε το ζαμπόν (χωράει 6 φέτες ζαμπον και 2 κομμενες).
Χτυπαμε τα αυγουλάκια σε ενα βαθυ μπολ και προσθετουμε και το τριμμενο κασεράκι μας.
Στο φυλλο που εχουμε στρωσει τις φετουλες τυρι και το ζαμπόν βάζουμε το μισό μίγμα απο το κασερι-αυγα στην πρωτη και στην δευτερη σειρα κατά μηκος όπως εχουν μπει οι φετες τυριου και ζαμπον.

Στην συνεχεια διπλωνουμε πρωτα απο την πλευρα της σειρας που δεν εχουμε βαλει απο το μιγμα.
Μετα διπλωνουμε και απο την άλλη.
Ετσι δημιουργειται κατι σαν φραντζολίτσα.

Στο ταψί της κουζίνας εχουμε στρωσει μια λαδόκολλα και τοποθετουμε με προσοχη με την ενωση απο κάτω την μια φραντζόλα μας!
Με τον ιδιο τρόπο φτιάχνουμε και το δευτερο φυλλο σε δευτερη φραντζολα!
Αλοιφουμε προσεκτικα με λίγο λιωμενο βουτυρο και γάλα και ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει το φύλλο. Εγω χρησιμοποιω αερόθερμο φούρνο μαζί με αντιστάσεις για αυτην την πιτουλα!
Καλη μας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 22490
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 16-10-2008 19:45
 
Πολύ ωραία ιδέα και εύκολη. 
Έχω μια πρόταση να τυλίξουμε το ρολό σε ένα αντικολλητικό χαρτί το βάζουμε στην κατάψυξη και όταν θέλουμε τυροπιτάκια κόβουμε το ρολό σε ροδέλες και τις ψήνουμε βάζοντας πάνω από κάθε ροδέλα λίγη κρέμα γάλακτος.
 
xanthibax
2. 16-10-2008 21:05
 
Πολύ καλή συνταγή και πολύ εύκολη. 
Αλήθεια Ξανθή αν είναι ανοικτή δεν θα χυθεί το τυρί ψήνοντας? Γιατί εγώ πάντα ότι έχει τυρί που λειώνει το κλείνω.Ή μήπως το κρατάει η κρέμα γάλακτος?
 
Line
3. 17-10-2008 09:12
 
Πωππωπωπωπωπω!!Τι κόλαση είναι αυτή; 
Τρελαίνομαι που δεν έχει κρέμα γάλακτος! 
Πάμε για δοκιμή!
 
al1975
4. 19-10-2008 11:07
 
Δεν ξερω αν ειναι σωστο να το βάλουμε στην κατάψυξη αν το φύλλο μας ειναι κατεψυγμενο που το εχουμε αποψυξει για να φτιαξουμε την πίτα. 
Εκτος αν ειναι φρέσκο φύλλο. :roll
 
akkat
5. 19-10-2008 13:36
 
Φυσικά και θα πρέπει να είναι φρέσκο το φύλλο της σφολιάτας αν θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη. 
Το έχω φτιάξει πολλές φορές με κομμένα βέβαια τα τυριά και το ζαμπόν.
 
xanthibax
6. 23-07-2009 11:06
 
Πάρα πολύ ωραίο! Εφτιαξα ένα μόνο φύλλο και χρησιμοποίησα ένα αυγό μόνο, ενώ πρόσθεσα και φρέσκια ντομάτα. Μας άρεσε πάρα πολύ, εύκολο, νόστιμο και ιδανικό για μπύρα. Ευχαριστώ. ;)
 
103

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/02/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός