Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με λάχανο και πάπρικα
Χοιρινό με λάχανο και πάπρικα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Πέμπτη, 16/10/08
p1020295_400_01

Αυτή τη συνταγή μου την έμαθε αγαπητή συνάδελφος από την Αλεξανδρούπολη και της εύχομαι να είναι καλά εκεί, στην Αλεξανδρούπολη ,που βρίσκεται τώρα.

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό ψαχνό από σπάλα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 μέτριο λάχανο περίπου 1 κιλό
  • 2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές αποξηραμένες ή 1 κουταλίτσα μπούκοβο καυτερό (προαιρετικό)
Διαδικασία
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει ,προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα .Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σωταριστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε ζεστό νερό κι αφήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά να βράσει.

Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα λάχανο αφαιρώντας τα χοντρά μέρη του, και κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

p1020287_400

Όταν το κρέας κοντεύει να βράσει προσθέτουμε αλάτι λίγο πιπέρι και βράζουμε για λίγο. Φροντίζουμε να έχει μείνει με αρκετή σάλτσα Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε για λίγο σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάχανο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την πάπρικα και τις καυτερές πιπεριές ή το μπούκοβο αν θέλουμε p1020289_120
Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε πάνω από το λάχανο το κρέας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

p1020290_400_01


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 30344
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 18-10-2008 21:53
 
Τέλειο Ξανθή. Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά.Ειδικά όταν είναι και καυτερό είναι τέλειο.Εγώ βάζω και ελάχιστη ντομάτα ίσα ίσα να ροζίσει λίγο. :)
 
Line
2. 18-10-2008 23:01
 
Ki εμένα από τ' αγαπημένα μου έτσι όπως το λες Line, καυτερό, μαζί με τους λαχανοντολμάδες που είναι εξίσου λατρεμένοι. Μπελαλίδικο όμως!
 
Ranja
3. 19-10-2008 13:00
 
Φανταστικό Ξανθή. Το κάνω κι εγώ το χειμώνα και λίγο καυτερό και είναι ότι πρέπει να ζεστάθείς. Να'σαι καλά. :)
 
Eleni
4. 19-10-2008 13:50
 
Λέγεται αλλιώς και "λαχανιά". Τυπικό Θρακιώτικο φαγητό του χειμώνα. Νοστιμότατο! μπορεί επίσης να μαγειρευτεί και με μοσχάρι, όπως και με ζιγούρι(αρκετά πιο λυπαρό).
 
Antigonie
5. 19-10-2008 13:54
 
Καθόλου μπελαλιδικο αν μαγειρευτει σε χυτρα ταχυτητος!
 
Antigonie
6. 19-10-2008 16:07
 
Πολύ ωραίο φαγητό. Εγώ το κάνω και με ντομάτα κάποιες φορές.
 
voula
7. 19-10-2008 20:45
 
Απο τα αγαπημενα μου,φτιαξτε το και σε χυτρα και συνοδεψτε το με κοκινο κρασι.ειναι τελειο! :p
 
myl
8. 19-10-2008 22:06
 
Πανέμορφο πιάτο. Το λάχανο το λατρεύω. Προσωπικά δε θα έβγαζα τα χοντρά μέρη του λάχανου τους έχω αδυναμία. Ακόμη και στους λαχανοντολμάδες πάντα βάζω στον πάτο της κατσαρόλας αλλά και από πάνω αντί για πιάτο τα πιο χοντρά μέρη του λάχανου και τα φυλλάω να τα φάω μόνη μου. :zzz
 
rena
9. 20-10-2008 09:31
 
Υπέροχο Ξανθή!! Μάνα και κόρη με έχετε εξοντώσει σήμερα. Πεινάωωωωωωω!!! :grin
 
Mary
10. 20-10-2008 10:07
 
Απο τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, που το μαγείρευε η θεία η Βασιλεία που ειχε άντρα Θρακιώτη και όταν έβαζε το χέρι στο μπούκοβο ανοιγε πολύ την χούφτα! 
Συμφωνώ με την Ρένα για τα χοντρά μερη του λάχανου, και εγω τα τσακίζω. 
Υπέροχο φαγάκι Ξανθή, τελεια παρουσίαση, να είσαι καλά που μου το θύμισες!
 
al1975
11. 20-10-2008 11:15
 
!!! Ωραίο φαγητό φαίνεται!! Θα το δοκιμάσω μάλλον σύντομα!
 
Marinaki
12. 20-10-2008 11:56
 
Κορίτσια εσείς που το φτιάχνετε στη χύτρα, τα βάζετε όλα μαζί από την αρχή? Κρέας και λάχανο? Και για πόση ώρα το μαγειρεύετε? γύρω στο 20λεπτο? 
Πολύ ωραίο ακούγεται και βολεύει να το φτιάξεις και καθημερινή να το έχεις την επόμενη... (Για μας τις εργαζόμενες :) )
 
IRINI
13. 06-11-2010 13:52
 
Στη χύτρα είναι φαγητό που γίνεται σε 1/2 ώρα με προετοιμασία 15 λεπτών το πολύ! Το μυστικό είναι να μην προσθέσετε παραπάνω από 1/2 ποτήρι νερό! 
Η λαχανιά είναι το φαγητό που με βγάζει ασπροπρόσωπη πάντα χωρίς σχεδόν να ασχοληθώ καθόλου μαζί του!!!!!!!!!
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 22/09/10 )