Αυτή τη συνταγή μου την έμαθε αγαπητή συνάδελφος από την Αλεξανδρούπολη και της εύχομαι να είναι καλά εκεί, στην Αλεξανδρούπολη ,που βρίσκεται τώρα. Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό ψαχνό από σπάλα
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι πιπέρι
- 1 μέτριο λάχανο περίπου 1 κιλό
- 2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές αποξηραμένες ή 1 κουταλίτσα μπούκοβο καυτερό (προαιρετικό)
Διαδικασία Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει ,προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα .Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σωταριστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε ζεστό νερό κι αφήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά να βράσει. Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα λάχανο αφαιρώντας τα χοντρά μέρη του, και κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. | | Όταν το κρέας κοντεύει να βράσει προσθέτουμε αλάτι λίγο πιπέρι και βράζουμε για λίγο. Φροντίζουμε να έχει μείνει με αρκετή σάλτσα Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε για λίγο σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάχανο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την πάπρικα και τις καυτερές πιπεριές ή το μπούκοβο αν θέλουμε |
| Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε πάνω από το λάχανο το κρέας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
| | Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 30344 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |