Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Αφιερώματα arrow Μια μικρή ιστορία για τα κυδώνια
Μια μικρή ιστορία για τα κυδώνια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Δευτέρα, 20/10/08
img_8857_400

Το κυδώνι είναι πολύ διαδεδομένο και γνωστό στον Ελληνικό κόσμο. Στην αρχαία Ελλάδα το πολυτελές αυτό φρούτο είχε αφιερωθεί στη Θεά Αφροδίτη και συμβόλιζε τον έρωτα, το γάμο, τη γονιμότητα. Η σύζυγος έπρεπε να δαγκώσει κυδώνι στο κατώφλι της νυφικής κάμαρας για να ποτίσει το στόμα της με ένα γλυκό άρωμα, να κάνει πιο ευχάριστη την πρώτη συνάντηση των νεόνυμφων και κυρίως να ευνοήσει τη γέννηση αρσενικών παιδιών. Μια παράδοση που θα συνεχιστεί από τις συμβουλές των γιατρών του 17ου αιώνα, που συνιστούσαν την κατανάλωση κυδωνιών κατά την εγκυμοσύνη για να γεννηθούν παιδιά φρόνιμα, έξυπνα και ευχάριστα στη συμβίωση.

Καταγόμενη από τις ακτές της Κασπίας θάλασσας η κυδωνιά καλλιεργήθηκε σε αφθονία στους Ελληνικούς και Ρωμαϊκούς οπωρώνες. Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι εισήχθη στην Κρήτη δυο χιλιάδες χρόνια πριν. Εκεί θα εξελιχθεί σε αξιοσημείωτες καλλιέργειες, κοντά στην πόλη Κυδωνία (τα σημερινά Χανιά) στην οποία θα δώσει το όνομά της.

Ένα δώρο της φύσης για την επιδερμίδα σας.

Το κυδώνι καταπολεμά τις ρυτίδες αρκεί να μουλιάσετε για 2 εβδομάδες φλούδες ή κομμάτια από κυδώνι μέσα σε λίγο οινόπνευμα φρούτων. Με την προσθήκη λίγου βραστού νερού το μείγμα αυτό μπορεί να απλώνεται συχνά στο πρόσωπο.

Το κυδώνι στη Μαγειρική.

Το κυδώνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.

Συνοδεύει υπέροχα μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας ή και κοτόπουλο με διάφορους τρόπους μαγειρικής .

Γίνεται υπέροχο γλυκό κουταλιού , κυδωνόπαστο, μαρμελάδα ,μπορεί να είναι ένα από τα υλικά σε κέικ και τάρτες.

Επιφυλάσσομαι να μοιραστώ μαζί σας σε λίγες μέρες κάποιες συνταγές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 12120
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-11-2008 14:00
 
επισης το κυδωνι κανει καλο στο λαιμο κ στις φωνητικες χορδες κ ειναι ενα οπλο για ρητορες ψαλτες κ τραγουδιστες
 
sklabos0
2. 11-11-2008 16:46
 
Γίνεται και πολύ ωραίο και χωνευτικό λικέρ. Συνταγή εύκολη στο http://mikrikouzina.blogspot.com
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 21/10/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός