Εκλεκτό φιλέτο σολομού τυλιγμένο σε αρωματισμένα αμπελόφυλλα ψημένα μέχρι να ροδίσουν και να ενώσουν τις μυρωδιές τους μαζί με ανάμεικτα αρωματικά βότανα, διαλεγμένα από τα πιο γόνιμα βουνά των Μετεώρων. Συνοδευμένα με φρέσκο σπανάκι, φακές και σώς γιαουρτιού
Υλικά
- 600 γρ. Φακές
- 10x250 γρ. Φιλέτο σολομού (χωρίς δέρμα και κόκκαλα)
- αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι
- 20 αμπελόφυλλα
- ελαιόλαδο
- χυμός από 3 λεμόνια
- 2 γεμάτες χούφτες ανάμεικτα αρωματικά (πλατύφυλλο μαϊντανό, βασιλικό,μέντα) κομμένα
- 3 γεμάτες χούφτες σπανάκι κομμένο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι άπαχο.
Εκτέλεση - Προθερμένουμε το φούρνο στους 220ο /γκάζι στο 8.
- Βάζουμε τις φακές σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό και τις αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε λίγο πιπέρι στα φιλέτα του σολομού πριν τα τυλίξουμε με τα αμπελόφυλλα. Καθώς τα τυλίγουμε φροντίζουμε οι 2 άκρες του φιλέτου να είναι ακάλυπτες.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Μπορούμε να τα ψήσουμε λιγότερη ώρα αν θέλουμε ο σολομός να έχει πιο ροζέ χρώμα.
- Στραγγίζουμε τις φακές, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, τον χυμό του λεμονιού και αρκετό ελαιόλαδο.
- Πριν απο το σερβίρισμα ανακατεύουμε τα αρωματικά, το σπανάκι και τις φακές σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Τοποθετούμε σε πιάτο μαζί με το σολομό και τελειώνοντας βάζουμε λίγο γιαούρτι στο οποίο έχουμε προσθέσει και λίγο αλατοπίπερο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12722 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |