Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Ψαρονέφρι με κρεμμύδια μαγειρεμένα σε χυμό μήλου
Ψαρονέφρι με κρεμμύδια μαγειρεμένα σε χυμό μήλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από irini   
Πέμπτη, 23/10/08
Την παρακάτω συνταγή τη διάβασα στο ένθετο μαγειρικής του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ και είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Δεν την έχω φτιάξει ακόμα αλλά μου φάνηκε πολύ νόστιμη και την παραθέτω...
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ)
  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι (στο σύνολο 900 γρ. περίπου). (Χωρίς το λίπος και τα νεύρα που έχει στις άκρες)
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 60 ml χυμός μήλου
  • Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 350 γρ. λεπτά φασολάκια (τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα κατεψυγμένα)
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφετε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζετε ελαφρώς τα φιλέτα από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Τα βγάζετε και τα βάζετε σε ένα ταψάκι. Αφήστε το τηγάνι στην άκρυ χωρίς να το πλύνετε.
Ψήνετε τα φιλέτα στο φούρνο για 15-18 λεπτά. Οταν ψηθούν, τα βγάζετε και τα κόβετε σε χοντρές φέτες.
Κόβετε τα κόκκινα κρεμμύδια σε 8 κομμάτια το καθένα. Βάζετε το αντικολλητικό τηγάνι με τους χυμούς που έχουν μείνει από το ψαρονέφρι στη φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτετε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα σωτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη. Σβήνετε τα κρεμμύδια με τους χυμούς μήλου και λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τ' αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό (χωρίς να τα έχετε αποψύξει) για 10-15 λεπτά (πρέπει να παραμείνουν τραγανά). Τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό έτσι ώστε να κρατήσουν ζωντανό το χρώμα τους. Τα προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια, τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε σε πιάτα μαζί με τα κομμάτια από το ψαρονέφρι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5338
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός