Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Μπρόκολο στο φούρνο με ζαμπόν και λευκή σάλτσα
Μπρόκολο στο φούρνο με ζαμπόν και λευκή σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από irini   
Πέμπτη, 23/10/08
(Συνταγή της Ντίνας Νικολάου από το ένθετο μαγειρικής στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ)
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
  • 400γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 2 μεγάλα κομμένα καρότα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε κύβους
  • 5 φέτες ζαμπόν από χοιρινό ή γαλοπούλα κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Σάλτσα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. νισεστέ (ρυζάλευρο)
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα καρότα, το μπρόκολο τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 10 λεπτά, ώσπου να μισοβράσουν. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε ταψί φούρνου. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε ελαιόλαδο και σκορπίζετε πάνω τους ομοιόμορφα τις λωρίδες ζαμπόν.
Σάλτσα: σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύετε το καλαμποκάλευρο και το νισεστέ. Στο κέντρο κάνετε μια λακούβα και ρίχνετε εκεί το γάλα και το αυγό. Στη συνέχεια προσθέτε το γιαούρτι και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά, ώσπου να γίνουν ενα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί με τα λαχανικά και το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12508
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/01/10 )