Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Στριφτάρια με μήλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από mcl   
Κυριακή, 26/10/08
Υλικά (για 7 κομμάτια)
  • 2 κόκκινα μεγάλα μήλα
  • 1 κουτάλι σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα δενδρολίβανο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο (από το ψυγείο)
  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλάτι
  • 25 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 120 ml γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας χοντρή ζάχαρη
  • κανέλλα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 25 λεπτά

Εκτέλεση
  • Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω κυβάκια. Τα βάζω σε μία μικρή κατσαρόλα με το λεμόνι, 2 κουταλιές σούπας κρύο νερό και το δενδρολίβανο. Σκεπάζω με το καπάκι και τα βράζω σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρουν βράση, ανακατεύω λίγο και τα αφήνω στη φωτιά για 5 λεπτά. Τα στραγγίζω, αφαιρώ το δενδρολίβανο και τα αφήνω στο σουρωτήρι να κρυώσουν τελείως.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι (18-20 εκατοστών) και καλύπτω τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζω το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτω το αλάτι και το χτυπώ με το βούτυρο μέχρι να σχηματισεί μία ζύμη σαν λεπτά ψίχουλα ψωμιού. Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα.
  • Χωρίς να σταματίσω το μίξερ, προσθέτω σιγά σιγά το γιαούρτι και μετά όσο γάλα χρειάζεται για να σχηματιστεί μία μαλακιά ζύμη (να κολλάει ελαφρώς). Την αφήνω για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο περίπου 18Χ30 εκατοστών. Απλώνω στη μέση τα μήλα και τα πασπαλίζω με κανέλλα. Τυλίγω τη ζύμη σε ρολό αρχίζοντας από την μεγάλη πλευρά και το κόβω σε 7 ίσια κομμάτια. Βάζω τα κομμάτια στο ταψί φροντίζοντας να αφήσω αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Τα πασπαλίζω με τη χοντρή ζάχαρη και κανέλλα ώστε να καλυφθούν αρκετά.
  • Τα ψήνω για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν ψηθούν, τα βγάζω από το φούρνο, τα σκεπάζω με μία πετσέτα και τα αφήνω λίγο να κρυώσουν.
 Τρώγονται ζεστά ή κρύα. Αν θέλετε τα συνοδεύεται με κρέμα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5593
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 28-10-2008 21:30
 
Πολύ ωόστιμη μου ακούγεται αυτή η συνταγή και μια και ότι έχει σχέση με μήλα έχω αδυναμία, θα δοκιμαστεί πα΄ρα πολύ σύντομα!!! Ήδη μου τρέχουν τα σάλια, μια και την βλέπω εύκολη..... :zzz  
 
Ευχαριστούμε, mol!
 
Pan
2. 28-10-2008 21:31
 
mel ήθελα να γράψω..... Συγγνώμη.
 
Pan
3. 31-10-2008 17:52
 
Einai poly nostima..ondos.. 
An den sou ginoun akrivos striftaria min apogoitefteis apo tin emfanisi..otan psithoun einai teleia... 
Mcl
 
mcl

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/10/10 )