Πέννες με σάλτσα κολοκύθας |
|
Έχει υποβληθεί από Pan
|
Τρίτη, 28/10/08 |
Την συνταγή αυτή την βρήκα από την Φράνκα Χατζηχρήστου και την έχω εκτελέσει ήδη. Με γεύση γλυκιάς κολοκύθας. Έχω σπίτι μπόλικες τέτοιες κολοκύθες, μια και παράγουμε, οπότε την εκετέλεσα άμεσα. Είναι πάρα πολύ εύγεστη! Την δημοσιεύσω εδώ. Είναι για 4 άτομα και ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 45 λεπτά. Στην συνταγή αυτή αντικατέστησα την ρόκα που δεν είχα σπίτι εκείνη την στιγμή με μαϊντανό, όπως και τα αμύγδαλα με καρύδια και έγινε πολύ νόστιμη!! :)
Υλικά:
- 350 γραμμ. πένες
- 400 γραμμ. ψαχνό κολοκύθας
- 120 γραμμ. αμυγδαλόψιχα
- 2 κρεμμύδια
- μία σκελίδα σκόρδο
- 100 ml ζωμό
- λαχανικών κύβου
- 80 γραμμ. χαλούμι
- 30 γραμμ. κορυφές γλιστρίδας
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ψιλοκόψτε τα.
- Κόψτε την κολοκύθα σε κυβάκια. Θρυμματίστε την αμυγδαλόψιχα.
- Κόψτε το χαλούμι σε πολύ λεπτές φλούδες.
- Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με 5 κουταλιές λάδι και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο και την αμυγδαλόψιχα.
- Προσθέστε την κολοκύθα, το ζωμό, σκεπάστε το τηγάνι και συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
- Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Στραγγίστε τα al dente, ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέστε 1-2 κουταλιές λάδι, το χαλούμι, τη γλιστρίδα και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Πασπαλίστε με άφθονο πιπέρι και σερβίρετέ τα ζεστά.
- Εάν προτιμάτε μια γεύση λίγο πιο έντονη, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γλιστρίδα με φύλλα ρόκας.
Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5998 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )
|