Είναι ένα γλυκό από την Αυστραλία, εύκολο και πολύ νόστιμο Υλικά
- 6 ασπράδια αυγών
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας corn flour
- 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
- 1 και 1/4 ποτήρια κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- βανίλια
- φράουλες ή βατόμουρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 C. Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη, το corn flour και τον χυμό του λεμονιού. Στρώνουμε την μαρέγκα στο ταψάκι (η επιφάνειά της πρέπει να είναι ανώμαλη) και την ψήνουμε για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για 30'. Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγύ. Όταν κρυώσει η μαρέγκα στρώνουμε την σαντιγύ και από πάνω τα φρούτα. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 16529 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |