Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πάβλοβα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Πέμπτη, 30/10/08
img_1664_400
Είναι ένα γλυκό από την Αυστραλία, εύκολο και πολύ νόστιμο
Υλικά
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 1 και 1/4 ποτήρια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • βανίλια
  • φράουλες ή βατόμουρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 C. Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη, το corn flour και τον χυμό του λεμονιού. Στρώνουμε την μαρέγκα στο ταψάκι (η επιφάνειά της πρέπει να είναι ανώμαλη) και την ψήνουμε για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για 30'.
Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Όταν κρυώσει η μαρέγκα στρώνουμε την σαντιγύ και από πάνω τα φρούτα.


Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 14965
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 18-01-2009 00:12
 
Κάτια, η Πάβλοβα μου φαινόταν δύσκολο και χρονοβόρο γλυκό. :?  
Εσύ το παρουσιάζεις πολύ εύκολο και γρήγορο σχετικά. Όταν το δοκιμάσω θα σου πω... :)
 
despoinaki
2. 19-01-2009 15:36
 
Κατια, μπορείς μήπως να βάλεις και μια φωτο γιατί δεν το ξέρω καν αυτο το γλυκό και θέλω να το κανω γιατί εχω ακουσει πολλά !
 
xanthopoula
3. 19-01-2009 16:31
 
Πολύ ευχαρίστως. Απλά θα πάρει λίγο χρόνο διότι κάνω δίαιτα :( και προσπαθώ να μην φτιάχνω γλυκά αυτή την περίοδο. Πάντως να σου πω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη στην Πάβλοβα, απλά όταν στρώσεις την μαρέγκα στο ταψί για ψήσιμο κανόνισε να είναι στρογγυλό στρώσιμο και να χωράει στην πιατέλα που θα το σερβίρεις. Επίσης την σαντιγύ και τα φρούτα θα τα απλώσεις την τελευταία στιγμή, λίγο πριν το σερβίρεις. Εμένα αυτό το γλυκό είναι η αδυναμία μου, διότι είναι ελαφρύ. Όταν το φτιάξω θα το φωτογραφίσω και θα σε ειδοποιήσω :)
 
GIANNAKOPOULOU
4. 10-01-2010 17:25
 
Μετά από καιρό και αφού τελικά δεν έκανα δίαιτα :( :cry παραθέτω την φωτογραφία της πάβλοβας που έφτιαξα χτες :zzz
 
ekaterini
5. 11-01-2010 16:27
 
Εμάς που προσπαθούμε :roll δεν μας λυπάσαι? :cry :cry  
Τέλειο το γλυκάκι σας :zzz
 
Flora
6. 12-02-2010 17:10
 
Κάτια φανταστικό το γλυκό (πως μου είχε ξεφύγει? ) Θα δοκιμαστεί
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 11/02/10 )