Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ταρτα με λάχανο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Σάββατο, 01/11/08
img_8861_400_01
Υλικά
Για τη ζύμη
  • 100γρ ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
  • 1 άσπρο λάχανο 500 γραμμάρια
  • 2 μέρτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο ξινόμηλο
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι και άσπρο πιπέρι
  • 1 κουτ σούπας μηλόξιδο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 250 γρ. σκληρό τυρί
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. ξινή κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
  • Ανακατεύουμε το ανθότυρο το αυγό και το λάδι και τα ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Διπλώνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την αφήνουμε 30 λεπτά
  • Αφαιρούμε από το λάχανο τα εξωτερικά φύλλα, το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα πολύ χοντρά κοτσάνια. Κόβουμε τα τέταρτα σε λεπτές φέτες.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε κύβους. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε όγδοα τα μήλα.

img_8858_400_01

  • Λιώνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα τη ζάχαρη σε χρυσοκίτρινη καραμέλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το λάχανο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, λιωμένο στην πρέσα, ανακατεύοντας συχνά.
  • Καρυκεύουμε με την πάπρικα ,αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μήλα τα σοτάρουμε ελαφρά κι αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτουμε το ξύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα (24 εκ.)

img_8860_400

  • Κόβουμε το τυρί σε κύβους 1x 1εκ. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε όλα με το λάχανο.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να χρυσοκιτρινίσει. 

Σερβίρεται ζεστή ή κρύα

ΥΓ: Δεν βρήκα ξινή κρέμα γάλακτος και έβαλα κανονική (αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω ας μου πει)

Η συνταγή προέρχεται από τεύχος του περιοδικού Burda του 1997

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10851
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-11-2008 08:26
 
Πολύ καλά συνταγή, ευχαριστούμε. Τη sour cream τη βρίσκεις στα Carrefour αλλά όχι πάντα. Μπορείς όμως να τη φτιάξεις με αυτό τον τρόπο: 
1 φλ. κρέμα γάλακτος  
1 ½ φλ. γάλα παστεριωμένο  
½ φλ. βούτυρο γάλακτος  
 
 
 
Αναμιγνύετε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι που το τοποθετείτε πάνω σε χλιαρό νερό. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 21°C και το αφήνετε για 12 με 24 ώρες ή μέχρι να γίνει όσο "sour" επιθυμείτε και να αποκτήσει τη σωστή υφή. 
Τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.  
ή 
Για πιο παχιά κρέμα ανακατέψτε 2 κούπες κρέμα γάλακτος με 5 κ.σ βούτυρο γάλακτος και φτιάξτε όπως προηγουμένως. Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη χρήση της.
 
KristineS
2. 11-11-2008 19:18
 
Τη δοκίμασα κι ήθελα κι άλλο κομμάτι, καταπληκτική!!!!!
 
beriwww

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )