Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σοφιγάδο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Δευτέρα, 03/11/08
p1020300a_400

Το φαγητό αυτό έχει την καταγωγή του στη Λευκάδα. Το είχα δει πριν πολλά χρόνια σε κάποια εκπομπή μαγειρικής κι από τότε την εποχή των κυδωνιών το φτιάχνω πάντα. Μπορεί να το συναντήσετε και με άλλες παραλλαγές όπως την προσθήκη κρεμμυδιών στιφάδου ή χωρίς πετιμέζι.

Υλικά
  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι κατάλληλο για κατσαρόλα
  • ½ ποτήρι λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • ½ ποτήρι πετιμέζι
  • 2-3 κυδώνια
  • Αλάτι πιπέρι
Διαδικασία
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το πετιμέζι. Αφήνουμε το κρέας να βράζει σε χαμηλή φωτιά ,προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό ζεστό.( Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.)
  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Τα διατηρούμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν αν είναι να μείνουν πολύ ώρα.
  • Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το βγάζουμε σε μια πιατέλα.
  • Τοποθετούμε τα κυδώνια στην κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το κρέας από πάνω.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια χωρίς να λιώσουν. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα, αλλά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 10621
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 03/11/08 )