Υλικά
- 1 κιλό σταφύλια φράουλα (καθαρό βάρος χωρίς κοτσάνια)
- 600 γρ ζάχαρη
- Βανίλια , χυμό λεμονιού
Διαδικασία
- Πλένουμε καλά τις ρώγες του σταφυλιού και αφαιρούμε προσεκτικά,
- χωρίς να τραυματίσουμε τα φρούτα, τα κουκούτσια με μια φουρκέτα.
- Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο αραδιάζουμε τις ρώγες εναλλάξ με τη
- ζάχαρη και αφήνουμε για 5-6 ώρες.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά κουνώντας την κατσαρόλα.
- Μετά 10 λεπτά βράσιμο αφήνουμε να σταθεί για 12 ώρες και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Λίγο πριν τελειώσει το δέσιμο προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό μισού λεμονιού.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε το γλυκό κουνώντας την κατσαρόλα για τα επόμενα 20 λεπτά.
- Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 14402 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |