Εύκολα τυροπιτάκια για τηγάνι ή φούρνο.
Υλικά
για ζύμη
- 1 αλεύρι Φαριν απ
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό
- 1 βούτυρο soft
- λίγο αλάτι
για γέμιση
- 1 μικρό μπωλ με τριμμένα τυριά (φέτα, gouda, regatto κλπ.)
- 3 αυγά
- πιπέρι - αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το βούτυρο που έχουμε ίσα-ίσα λιώσει στο φούρνο μικροκυμμάτων,με το γιαούρτι και το αυγό. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Θα το πάρει όλο. Αν το βούτυρο είναι αλατισμένο δεν βάζουμε αλάτι, αν όχι προσθέτουμε λίγο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα 3 αυγά μέσα στα τυριά. Δεν πρέπει να είναι πολύ υγρή η γέμιση. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο τυρί. Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και κάνουμε ένα μικρό μπαλάκι. Το πατάμε στην παλάμη μας μέσα να ανοίξει όχι πολύ λεπτό και βάζουμε μία κουταλιά γέμιση. Ενώνουμε τις άκρες να κλείσει το τυροπιτάκι. Φτιάχνουμε μικρά τυροπιτάκια γιατί φουσκώνουν όταν ψηθούν. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι ή να τα ψήσουμε στο φούρνο αφού τα αλείψουμε με αυγό. Εγώ τα προτιμώ τηγανητά γιατί γίνονται σαν λουκουμάδες. Είναι ιδανικά για μπουφέ γιατί βγαίνουν πολλά κομμάτια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 13340 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |