Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυροπιτάκια Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από filadelphia   
Τρίτη, 04/11/08
Εύκολα τυροπιτάκια για τηγάνι ή φούρνο.
Υλικά
για ζύμη
  • 1 αλεύρι Φαριν απ
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 1 βούτυρο soft
  • λίγο αλάτι
για γέμιση
  • 1 μικρό μπωλ με τριμμένα τυριά (φέτα, gouda, regatto κλπ.)
  • 3 αυγά
  • πιπέρι - αλάτι
Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το βούτυρο που έχουμε ίσα-ίσα λιώσει στο φούρνο μικροκυμμάτων,με το γιαούρτι και το αυγό. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Θα το πάρει όλο. Αν το βούτυρο είναι αλατισμένο δεν βάζουμε αλάτι, αν όχι προσθέτουμε λίγο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα 3 αυγά μέσα στα τυριά. Δεν πρέπει να είναι πολύ υγρή η γέμιση. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο τυρί.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και κάνουμε ένα μικρό μπαλάκι. Το πατάμε στην παλάμη μας μέσα να ανοίξει όχι πολύ λεπτό και βάζουμε μία κουταλιά γέμιση. Ενώνουμε τις άκρες να κλείσει το τυροπιτάκι. Φτιάχνουμε μικρά τυροπιτάκια γιατί φουσκώνουν όταν ψηθούν. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι ή να τα ψήσουμε στο φούρνο αφού τα αλείψουμε με αυγό. Εγώ τα προτιμώ τηγανητά γιατί γίνονται σαν λουκουμάδες.

Είναι ιδανικά για μπουφέ γιατί βγαίνουν πολλά κομμάτια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 13340
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 05-11-2008 14:58
 
Filadelphia νομίζω ότι τα τυροπιτάκια σου είναι η ίδια συνταγή με αυτή εδώ 
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1145&Itemid=49 
το μόνο που δεν ήξερα είναι ότι γίνεται και στο τηγάνι. 
Θα τα δοκιμάσω και έτσι!
 
Mary
2. 05-11-2008 15:30
 
Mary δεν ξέρω πως μπορώ να δω την συνταγή που λες. Μια συνταγή με τυροπιτάκια του Αrxos δεν είναι η ίδια πάντως.
 
filadelphia
3. 06-11-2008 09:45
 
Είναι τα «Εύκολα Τυροπιτάκια» στην κατηγορία Πίτες.
 
Mary
4. 06-11-2008 10:07
 
Ειλικρινά δεν τα είχα δει. Εγώ τα έμαθα από την πεθερά μου. 
Και εσύ έμαθες ότι γίνονται και τηγανητά. Πραγματικά αξίζουν έτσι, δοκίμασέ τα.
 
filadelphia
5. 06-11-2008 10:11
 
Δεν πειράζει filadelphia. Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνει ότι η συνταγή είναι πετυχημένη. Σίγουρα την επόμενη φορά θα τα κάνω τηγανητά! :zzz :zzz
 
Mary
6. 06-11-2008 14:29
 
Συνταγή διπλοδιασταυρωμένη εντελώς συμπτωματικά? Έ, όπως λέει και η Μαίρη, αυτό είναι επιβεβαίωση! Θα δοκιμαστεί! :zzz
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )