Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καλιτσούνια χορτάρινα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Line   
Τετάρτη, 05/11/08
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • μπόλικο λαγουδόχορτο
  • αρκετό αγριομαϊντανό
  • 7-8 κρεμμύδια
  • αρκετό λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί καλά.
Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μία λεκάνη σε χοντρές λωρίδες πάχους 2 δακτύλων. Στην συνέχεια το στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μην έχει καθόλου νερά.
'Επειτα κόβουμε όλα τα μυρωδικά μέσα στο σπανάκι και το κρεμμύδι, ρίχνουμε το λάδι αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουν και άλλο αλάτι.
Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού. Βάζουμε γέμιση 1 κουταλιά της σούπας αλλά όχι πάρα πολύ γεμάτη, το κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά.
Τέλος τα τηγανίζουμε.

Λαγουδόχορτο: είναι ένα χόρτο το οποίο βγαίνει μέσα στα βάτα και το τρώνε οι λαγοί. Εξού και το όνομά του. Είναι πολύ αρωματικό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7434
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 05-11-2008 21:26
 
Line, πολύ ωραία, άραγε μπορούμε να τα ψήσουμε κι όχι να τα τηγανίσουμε; 
Να ανταλλάξουμε λαγουδόχορτο με γλυκό σταφύλι ;;; :zzz :zzz
 
xanthibax
2. 05-11-2008 22:31
 
Αν τα ψήσεις στον φούρνο δεν θα είναι το ίδιο νόστιμα. Μπορείς να τα τηγανίσεις και να τα βάλεις σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια. 
Τώρα όσο για την ανταλλαγή λίγο δύσκολο όπως λες και εσύ γιατί μέχρι να έρθει το λαγουδόχορτο εκεί θα έχει γίνει κατάμαυρο, αυτό θέλει επιτόπου χρήση ή πλύσιμο στέγνωμα και κατάψυξη.Μακάρι να γινότανε πάντως. 
 
:) :)
 
Line
3. 05-11-2008 22:32
 
Ξέχασα....... γίνονται εξίσου νόστιμα και χωρίς αυτό. :zzz :zzz
 
Line
4. 05-11-2008 22:58
 
Τέλεια δείχνουν, ειδικά επειδή έχουν μαραθο που λατρεύω, αλλά το λαγουδόχορτο τι είναι?
 
rena
5. 06-11-2008 08:55
 
Ρένα μου το γράφω στην συνταγή τι είναι.Είναι φυλλαράκια μικρά που βγαίνουν πάνω σε ένα λεπτό ξύλο.Βγαίνει μόνο τον χειμώνα.Μόλις φτιάξω την φωτογραφική μηχανή θα στείλω φωτογραφία να το δείτε πως είναι.
 
Line
6. 06-11-2008 10:08
 
Χαχα Line, θερίζει αυτό το αλτσχάιμερ τελικά :upset
 
rena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/11/10 )