Η Βίκυ είναι αδερφή της Αγγελικής και αυτή η συνταγή είναι δικής της εμπνεύσεως. Να ευχαριστήσω την Αγγελική που τη μοιράστηκε μαζί μας και να τονίσω ότι το μόνο πρόβλημα της συνταγής αυτής είναι η μικρή διάρκεια ζωης της πίτας (στη δική μας περίπτωση ήταν μόνο μισή ώρα).
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- λουκάνικο χωριάτικο (περίπου όσο το μήκος της σφολιάτας)
- 1/2 κουτί πασσάτα
- 1,5 κούπα τριμμένη γραβιέρα
- λίγο λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Κόβω το λουκάνικο σε λεπτές λωρίδες λόξά και το σωτάρω σε τηγάνι με λίγο λάδι. Ρίχνω την πασσάτα, λίγο αλάτι (προσοχή γιατί εμένα μου βγήκε λίγο αλμυρή), λίγο νερό, πιπέρι και αν ταιριάζει με τα γούστα σας μπούκοβο ή ταμπάσκο. Αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το λουκάνικο και να δέσει αρκετά καλά η σάλτσα. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα ταψάκι στρώνω το φύλλο της σφολιάτας και κόβω στα πλαϊνά λωρίδες ίσες και από τις δύο πλευρές. Ρίχνω στη μέση τη σάλτσα με το λουκάνικο και από πάνω το τριμμένο τυρί. Πλέκω σε κοτσίδα και βάζω στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να ροδίσει (περίπου μισή ώρα στους 170C). Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 18714 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |