Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λουκανικόπιτα Νο.01 (της Βίκυς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 05/11/08
mas_011_400_01
Η Βίκυ είναι αδερφή της Αγγελικής και αυτή η συνταγή είναι δικής της εμπνεύσεως.
Να ευχαριστήσω την Αγγελική που τη μοιράστηκε μαζί μας και να τονίσω ότι το μόνο πρόβλημα της συνταγής αυτής είναι η μικρή διάρκεια ζωης της πίτας (στη δική μας περίπτωση ήταν μόνο μισή ώρα).
Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • λουκάνικο χωριάτικο (περίπου όσο το μήκος της σφολιάτας)
  • 1/2 κουτί πασσάτα
  • 1,5 κούπα τριμμένη γραβιέρα
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβω το λουκάνικο σε λεπτές λωρίδες λόξά και το σωτάρω σε τηγάνι με λίγο λάδι. Ρίχνω την πασσάτα, λίγο αλάτι (προσοχή γιατί εμένα μου βγήκε λίγο αλμυρή), λίγο νερό, πιπέρι και αν ταιριάζει με τα γούστα σας μπούκοβο ή ταμπάσκο. Αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το λουκάνικο και να δέσει αρκετά καλά η σάλτσα. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα ταψάκι στρώνω το φύλλο της σφολιάτας και κόβω στα πλαϊνά λωρίδες ίσες και από τις δύο πλευρές. Ρίχνω στη μέση τη σάλτσα με το λουκάνικο και από πάνω το τριμμένο τυρί. Πλέκω σε κοτσίδα και βάζω στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να ροδίσει (περίπου μισή ώρα στους 170C).

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 18714
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 06-11-2008 22:53
 
μπραβο στη βαγγο και στη βικυ! την εφτιαξα και εγινε χαμος! θα μπορουσα να τρωω μονο πιτες γιαμ γιαμ!!
 
frankie
2. 07-11-2008 02:22
 
Ισως φανεί χαζή ερώτηση.. αλλά τι είναι η πασσάτα? :?
 
Angelina247
3. 07-11-2008 07:00
 
Πασσάτα είναι ο χυμός ντομάτας όπως το πουμαρό.
 
vago
4. 07-11-2008 12:33
 
Μπράβο Βάγγο! 
Άξιες και οι δυο σας!Πολλά ευχαριστώ απο την Βίκη και συγχαρητήρια!!! 
Να σημειώσω πως αν θέλετε να την κάνετε πικάντικη και ιδανική για τσιπουροκρασομεζέ βάλτε μέσα λιγο μπουκοβο.
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 09/06/10 )