Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 καρότο χοντροτριμμένο
- 100γρ γαλοπούλα βραστή κομματάκια
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 3 αυγά βραστά (μόνο τα ασπράδια)
- 2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- άνιθο ή μαιντανό
Για τη σάλτσα
- 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 3 κουταλιές μαγιονέζα (Στη συνταγή έβαλα μαγιονέζα χωρίς χοληστερίνη)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
- μισό κουταλάκι μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομματάκια (όχι πολύ μικρά γιατί θα λιώσουν) και τις βάζουμε να βράσουν.Ταυτόχρονα βράζουμε και τα αυγά.
- Τρίβουμε το καρότο στο χοντρο του τρίφτη.
- Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια, το κρεμμύδι και τον άνιθο ή τον μαιντανό (ανάλογα τα γούστα).
- Κόβουμε κομματάκια την γαλοπούλα.
- Από τα αυγά χρησιμοποιούμε μόνο τα ασπράδια τα οποία κόβουμε κομματάκια.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας. Αν δεν μας αρέσει η έντονη γεύση γιαουρτιού βάζουμε περισσότερη μαγιονέζα.
- Στην σαλατιέρα ανακατεύουμε με τη σάλτσα όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες (για να μη λιώσουν).
- Αφού απλωθεί η σάλτσα παντού προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην διαλύσουν.
- Γαρνίρουμε με σπόρια από ρόδι.
Πολύ ωραία σαλάτα και για μπουφέ.
Ιδέες
- Αντί για αγγουράκι τουρσί προθέτουμε κάπαρη
- Αντί για βραστή γαλοπούλα προσθέτουμε ξεροψημμένο καπνιστό μπείκον
(Μελλοντικά θα βάλω και φωτο) Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 21129 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |