Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Τάρτα με κρέμα σοκολάτας και βατόμουρα
Τάρτα με κρέμα σοκολάτας και βατόμουρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Σάββατο, 08/11/08
Επειδή έχω ήδη μπει σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς εξεύρεσης γαστριμαρικών απολαύσεων, αυτή είναι μία συνταγή που έχω φτιάξει σε προηγούμενο ρεβεγιόν και άρεσε πολύ. Τα βατόμουρα τα βρίσκω σε κατεψυγμένη μορφή όλο το χρόνο στο Μαρινόπουλο. Η συνταγή είναι αμερικάνικη και συνήθως τη σερβίρουνε την παραμονή των Χριστουγέννων στο Νότο. Ελπίζω να την απολαύσετε.
Υλικά
Για τη βάση μπισκότουtarta_vatomourou
  • 225 γρ. μπισκότου θρυμματισμένο σε κομμάτια
  • 85 γρ. βούτυρο λειωμένο
Για το γέμισμα
  • 1/3 κούπας σάλτσας βατόμουρου
  • 280 γρ. γλυκιάς ή πικρής σοκολάτας σε κομμάτια
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα βατόμουρου
  • 1 κούπα φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 2 κ.σ λευκή ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
  • Φρέσκα βατόμουρα
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνος στους 180 βαθμούς. Έχουμε έτοιμο ένα σκεύος για τάρτες διαμέτρου 23 εκ.

Για την βάση μπισκότου

Αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα στο σκεύος για τάρτες και το πιέζουμε με το χέρι να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει η επιφάνεια καφετιά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν γεμίσουμε την τάρτα.

Για τη γέμιση της τάρτας

Βάζουμε τα βατόμουρα (τα οποία έχουμε ξεπαγώσει) μέσα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Τα περνάμε από σήτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη και δοκιμάζουμε τη γεύση. Αν θέλουμε προσθέτουμε ζάχαρη. Τα αφήνουμε στην άκρη και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και αμέσως ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω.

Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για πέντε λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε το 1/3 της κούπας από τον πολτό των βατόμουρων. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μία ολόκληρη νύχτα.

Σερβίρουμε την τάρτα κομμένη σε κομμάτια με φρέσκα βατόμουρα και περιχυμένη με την υπόλοιπη σάλτσα βατόμουρου και σαντιγί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 12919
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 10-11-2008 09:44
 
Kristine μου άρεσε πολύ η συνταγή.  
Με την πρώτη ευκαρία θα την κάνω. :)
 
stamkoz
2. 10-11-2008 13:15
 
Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι κάθε επιτυχία.
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 30/10/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός