Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τηγανοπίτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 09/11/08
Μοιάζουν με τους λουκουμάδες, αλλά τραβάνε λιγότερο λάδι.
Υλικά 
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • μέλι και κανέλλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπωλ, και προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό ζυμώνοντας, να γίνει μια ζύμη σαν του ψωμιού, αλλά όχι πολύ σφικτή – να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος (κοντά σε καλοριφέρ, ή ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά το φούρνο στους 50 βαθμούς, τον σβήνουμε και βάζουμε στον χλιαρό φούρνο το μπώλ).

Βάζουμε να κάψει ελαιόλαδο στο τηγάνι. Λαδώνουμε τα χέρια και κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη, τα πατάμε να γίνουν πιτούλες πάχους περίπου 5-7 χιλ. και τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να γίνουν οι επόμενες.

Σερβίρουμε ζεστές με μέλι και κανέλλα.

(Πάνε όμως και με τυρί. Ειδικά με ξινομυζήθρα.)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6144
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 09-11-2008 13:11
 
μμμμμμμμ!μουρλια μας ανοιξε η ορεξη.  
θα εκτελεστουν συντομα! :grin :p
 
frankie

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός